Στον… αέρα βρίσκεται το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας  Folli Follie –  το οποίο δεν έχει ημερομηνία λήξης καθώς «σέρνεται» τους τελευταίους 22 μήνες χωρίς να  φέρει  κάποιο αποτέλεσμα – και η διορισμένη διοίκηση του Γιώργου Σάμιου από το Πρωτοδικείο Αθηνών, με εισήγηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς από το 2020 .

Το Γενικό Εμπορικό Μητρώο των επιχειρήσεων εμφανίζει τη διοίκηση του κ. Σάμιου να έχει λήξει τον Ιούνιο του 2023 και την προσδιορίζει ως ανενεργή, με κόκκινο  χρώμα. Να σημειωθεί  ότι  το ΓΕΜΗ δεν δέχεται εταιρικές ανακοινώσεις  από  την εταιρεία.

Το κρίσιμο  στοιχείο για την υλοποίηση της εξυγίανσης ήταν η αποδέσμευση των ακινήτων που είχε  στην κατοχή της  η εταιρεία Folli Follie. Η πρόσφατη αποδέσμευση μέσω δικαστηρίου ανετράπη από τους συνηγόρους Νίκο Σακκά και Ιωαννη Κυριακόπουλο

Σύμφωνα με τους συνηγόρους παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας στην υπόθεση της Folli Follie, που εκπροσωπούν τους ζημιωθέντες επενδυτές  μέσω της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, αμέσως μόλις ενημερώθηκαν για το βούλευμα με το οποίο αποφασίστηκε η αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Folli-Follie και εκκρεμούσας της δίκης στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών  (που σύμφωνα με τους συνηγόρους το καθιστά και μόνο αρμόδιο να κρίνει επί τυχόν αιτημάτων αποδέσμευσης περιουσίας, που είναι δεσμευμένη με διατάξεις των δικαστικών αρχών) κινήθηκαν ώστε να αποφύγουν την ενδεχόμενη οριστική αδυναμία αποζημίωσης των εντολέων τους και κατέθεσαν αίτηση στις 6 Οκτωβρίου 2023 προκειμένου ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να ασκήσει αναίρεση κατά του ως άνω βουλεύματος.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τους ίδιους, το βούλευμα παρανόμως ενέκρινε την αποδέσμευση των δεσμευθέντων υπέρ του δημοσίου αλλά και των ιδιωτών επενδυτών περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie. Η αίτησή τους έγινε δεκτή και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε την υπ’αριθ. 56/2023 ΑΝΑΊΡΕΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΟΣ την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023.

Λεπτομέρειες σχετικά με την πραγματικά ιδιαίτερα αισιόδοξη αυτή εξέλιξη θα δοθούν από τους πληρεξούσιους δικηγόρους σε επόμενη αναλυτικότερη ανακοίνωση τους.

Η  δίκη κατά των κατηγορουμένων στην υπόθεση της FOLLI ξεκίνησε στις 19-06-23 και διεκόπη για τις 14-09-2023, όπου επανυποβλήθηκαν οι δηλώσεις Υποστήριξης της Κατηγορίας, που κατά την δικάσιμο στις 27-09-23 (έγιναν δεκτές όλες, πλην αυτής της Folli Follie Α.Ε.).

Όπως λέγεται, η Πρόεδρος του Δικαστηρίου, όταν επανέφερε προς νέα κρίση το εκκρεμές ζήτημα της αποδέσμευσης της περιουσίας της Folli Follie Α.Ε., ενημερώθηκε (σ.σ. προς έκπληξη των συνηγόρων), ότι η εταιρεία δεν το επανυποβάλλει επειδή εκδόθηκε το υπ’ αριθμ. 804/2023 Βούλευμα του Β΄ Τμήματος Διακοπών του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που εκδόθηκε στις 12-09-2023 (δύο μέρες πριν την από τη διακοπή δικάσιμο του συγκεκριμένου Δικαστηρίου στις 14-09-23), με το οποίο αποφασίστηκε η αποδέσμευση των περιουσιακών της στοιχείων, εκκρεμούσας όμως της δίκης στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που το καθιστά και μόνο αρμόδιο να κρίνει επί τυχόν αιτημάτων αποδέσμευσης περιουσίας, που είναι δεσμευμένη με διατάξεις των δικαστικών αρχών.

Νίκος Θεοδωρόπουλος