Πηγή Εικόνας: ape - mpe

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον διορισμό του Βόπκε Χούκστρα, ως επιτρόπου για τη δράση για το κλίμα και τον νέο ρόλο του Μάρος Σέφκοβιτς, ως εκτελεστικού αντιπροέδρου για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

 

Το πράσινο φως στους νέους επικεφαλής της πράσινης πολιτικής της ΕΕ, δόθηκε σήμερα με μυστική ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, όπου 279 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ του διορισμού του Ολλανδού Β. Χούκστρα στο αξίωμα του Επιτρόπου Δράσης για το Κλίμα, 173 καταψήφισαν την υποψηφιότητά του και 33 απείχαν. Οι νέες αρμοδιότητες του Σλοβάκου Μάρος Σέφκοβιτς ως εκτελεστικού αντιπροέδρου για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία εγκρίθηκαν με 322 ψήφους υπέρ, 158 ψήφους κατά και 37 αποχές.

 

Μετά τις ακροάσεις του Β. Χούκστα στις 2 Οκτωβρίου και του Μ. Σέφκοβιτς στις 3 Οκτωβρίου και μετά από συμπληρωματικές γραπτές ερωτήσεις που υποβλήθηκαν και στους δύο, η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων του Κοινοβουλίου αξιολόγησε θετικά και τις δύο αλλαγές στη σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι κρίσεις αυτές στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν από τη Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών, τη Διάσκεψη των Προέδρων (δηλ την πρόεδρο Metsola και τους ηγέτες των πολιτικών ομάδων του ΕΚ) και την ολομέλεια του Κοινοβουλίου.