Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θετική χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, την «είδηση και από το δύσκολο μέτωπο του πληθωρισμού», καθώς, σύμφωνα με τη Eurostat, τον τρέχοντα μήνα η χώρα είχε τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είχαμε μια θετική είδηση και από το δύσκολο μέτωπο του πληθωρισμού: σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, η Ελλάδα τον Σεπτέμβριο είχε τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό (2,4%) μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης.

Ασφαλώς και δεν πανηγυρίζουμε, καθώς η ακρίβεια, ιδιαίτερα στα τρόφιμα, παραμένει σημαντικό πρόβλημα όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στην ΕΕ.

Ωστόσο, η είδηση αυτή είναι μια θετική εξέλιξη για τα νοικοκυριά και την ελληνική οικονομία και έρχεται σε συνέχεια άλλων θετικών εξελίξεων. Οι ρυθμοί ανάπτυξης που είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη, η μείωση της ανεργίας κατά σχεδόν 7 ποσοστιαίες μονάδες, οι συνεχείς αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής μας ικανότητας, τα θετικά νέα που έρχονται και θα έλθουν από την εκτέλεση του προϋπολογισμού, δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια συνδυάζοντας την κοινωνική ευαισθησία με τη δημοσιονομική σταθερότητα».