Ενετικό Λιμάνι, Ρέθυμνο, Κρήτη
Ενετικό Λιμάνι, Ρέθυμνο, Κρήτη
Πηγή Εικόνας: Ralf Kronenberger - pixabay.com

Με τη διαχείριση του Τουρισμού στο Ρέθυμνο, αλλά και τη σημαντική αναπτυξιακή δυναμική που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, θέματα που απασχολούν τον δήμο, ασχολήθηκε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που είχε στο υπουργείο με την αντιδήμαρχο Τουρισμού Ρεθύμνης, Πέπη Μπιρλιράκη.

Η αντιδήμαρχος χαρακτήρισε μεστή τη συνεργασία και όπως είπε, ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε τόσο στο θέμα της Ανώτατης Σχολής Τουρισμού στο Ρέθυμνο, όσο και στην ενίσχυση των μεθοδικών προσπαθειών της Επιτροπής Τουρισμού του δήμου για την προοδευτική διάρκεια της τουριστικής σεζόν σε 12μηνη. Επίσης, η υπουργός παρέλαβε τέσσερις φακέλους με το αναπτυξιακό έργο του Δήμου Ρεθύμνου, αλλά και τις ήδη υλοποιημένες δράσεις πάνω στον θεματικό Τουρισμό (οινογαστρονομικό, ποδηλατικό, αθλητικό, 3ης ηλικίας, γαμήλιο, χειμερινό και πολιτιστικό), με στόχο πάντα, σύμφωνα με την κ. Μπιρλιράκη, την ενίσχυση των ποιοτικών υπηρεσιών προς τους επισκέπτες, την ενδυνάμωση της ελκυστικότητας του προορισμού, αλλά και την αύξηση της απασχόλησης και της τοπικής οικονομική προόδου.

Το διαρκές αίτημα του δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη, για την απόδοση του Τέλους Διαμονής στον κάθε τουριστικό δήμο-προορισμό, όπου άλλωστε ανήκει, συζητήθηκε επίσης στη συνάντηση και όπως αναφέρθηκε, αυτή η απόδοση θα επέτρεπε την ορθολογικότερη, βιώσιμη και δίκαιη αντιμετώπιση των σημαντικών προκλήσεων για τις υποδομές και την καθημερινότητα των κατοίκων, που προκύπτουν από την τουριστική ανάπτυξη.

Η υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή της για την προοπτική συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Ρεθύμνης και το υπουργείο.