Στον διεθνή δείκτη βιώσιμης ανάπτυξης FTSE4Good Emerging εντάσσεται για 15η συνεχή χρονιά ο ΟΤΕ, για τις σημαντικές επιδόσεις του σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG). Μετά από αξιολόγηση του διεθνούς οργανισμού FTSE Russell, ο OTE συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 572 κορυφαίες εταιρείες από 22 χώρες σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ομίλου, ο ΟΤΕ σημείωσε βελτίωση της βαθμολογίας του για δεύτερη συνεχή χρονιά, χάρη στις επιδόσεις του στον τομέα του περιβάλλοντος. Μάλιστα η βαθμολογία που συγκέντρωσε τον κατατάσσει στο 3% των εταιρειών τηλεπικοινωνιών με την υψηλότερη βαθμολογία, που συμμετέχουν στον δείκτη, και πάνω από τον μέσο όρο βαθμολογίας ανά πυλώνα ESG.

 

Τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων για τις εταιρείες που πέτυχαν να ενταχθούν στον δείκτη γνωστοποιούνται από την FTSE Russell σε διεθνείς επενδυτές. Στο πλαίσιο αυτό, η Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ, δήλωσε: «Η παραμονή του ΟΤΕ για μια δεκαπενταετία στον FTSE4Good αποδεικνύει ότι η βιώσιμη ανάπτυξη είναι βαθιά ριζωμένη στην επιχειρηματική μας στρατηγική, και αυτό αναγνωρίζεται από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Με την εφαρμογή κριτηρίων ESG να διέπουν τη δράση και τη λειτουργία μας και με σύμμαχό την τεχνολογία, βελτιώνουμε συνεχώς το περιβαλλοντικό και κοινωνικό μας αποτύπωμα, και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο».

 

Για την ενίσχυση του θετικού του αποτυπώματος, ο Όμιλος ΟΤΕ εστιάζει σε τέσσερις στρατηγικές προτεραιότητες βιώσιμης ανάπτυξης: την κλιματική ουδετερότητα, την κυκλική οικονομία σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, τη συμπερίληψη και τις ίσες ευκαιρίες στην εργασία, και την ψηφιακή κοινωνία για όλους. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, σημειώνει σημαντικά αποτελέσματα, υιοθετώντας πολιτικές, διαδικασίες καθώς και φιλόδοξες δεσμεύσεις και δράσεις, όπως αποτυπώνονται και στον Ενιαίο Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης 2022.

 

O OTE, εκτός από τον FTSE4Good, ανταποκρίνεται σε αξιολογήσεις αναλυτών και συμμετέχει σε σειρά δεικτών βιώσιμης ανάπτυξης, όπως: “Prime” Corporate ESG Performance στο ISS-ESG, MSCI ESG Research, στο CDP για θέματα Κλιματικής Αλλαγής,2023 Bloomberg LP Gender-Equality Index (GEI) και στον δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών ΑΤΗΕΧ ESG.