Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Θέματα συνεπούς τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων, ώστε τα 250 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να τεθούν σε κυκλοφορία το πρώτο εξάμηνο του 2024 συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου με τους κινέζους κατασκευαστές, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, o Διευθύνων Σύμβουλος Ευρώπης της Yutong Jack Li, η Account Manager Ευρώπης Frances Fan, και οι Διευθυντές Επιχειρησιακής Ανάπτυξης του Ομίλου Κοπελούζου Μιχάλης Κωνσταντίνου και Πάνος Μοσχανδρέου.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου τόνισε: «Κάναμε τις απαραίτητες επισημάνσεις ώστε να τηρηθούν με συνέπεια τα χρονοδιαγράμματα, που έχουν τεθεί και να ανταποκριθούμε στη δέσμευσή μας έναντι του επιβατικού κοινού. Τα 250 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία αποτελούν το πρώτο βήμα για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Αποτελεί βασική μέριμνα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών διότι πρόκειται για μια βαθιά φιλολαϊκή πολιτική, που ωφελεί άμεσα εκατομμύρια πολίτες».

 

[ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ]