Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα προμηθεύεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο δράσης για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και σε συνδυασμό με την δράση της ενεργειακής αναβάθμισης του Νέου Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής που θα αρχίσει τον επόμενο μήνα. Σήμερα, παρουσία του αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, καθηγητή Χαράλαμπου Φείδα, έγινε στο Πανεπιστήμιο η παραλαβή ενός διθέσιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται η παραλαβή και ενός πενταθέσιου.

Στόχος της προμήθειας των δυο ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στο ΑΠΘ με τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Ιδρύματος, μέσω της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Ειδικότερα, με τα ηλεκτρικά αυτά αυτοκίνητα θα δοθεί η δυνατότητα εξυπηρέτησης των αναγκών μετακίνησης του προσωπικού του ΑΠΘ, είτε μέσα στους χώρους της κεντρικής πανεπιστημιούπολης, είτε μεταξύ των κτιριακών υποδομών των ακαδημαϊκών τμημάτων και των υπηρεσιών που στεγάζονται σε περιοχές εντός και εκτός της Θεσσαλονίκης.

Οι δράσεις χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.