Η Hellenic Cables υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση με την DEME Offshore, για την προμήθεια inter-array καλωδίων για το Eoliennes en Mer Dieppe Le Tréport (EMDT), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Cenergy Holdings.


Πρόκειται για ένα υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Γαλλία το οποίο βρίσκεται στα ανοιχτά της ακτής της Μάγχης και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2026. Το EMDT OWF είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Ocean Winds, της Sumitomo Corporation και της Banque des Territoires.

H Hellenic Cables έχει αναλάβει τον σχεδιασμό, τηνκατασκευή και την προμήθεια των inter-array καλωδίων 66kV και των σχετικών εξαρτημάτων που θα διασυνδέσουν τις ανεμογεννήτριες μεταξύ τους και θα τις συνδέσουν με τον υπεράκτιο υποσταθμό. Η προμήθεια περιλαμβάνει περίπου 120 χλμ. inter-array καλωδίων 66kV με μόνωση XLPE. Η παραγωγή των καλωδίων θα πραγματοποιηθεί στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Hellenic Cables στην Κόρινθο, με έναρξη το 2025, ενώ η παράδοση αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2ο εξάμηνο του 2025.

Με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 496 MW, το υπεράκτιο αιολικό πάρκο βρίσκεται 15 χλμ. από την πόλη Tréport της Γαλλίας και 17 χλμ. από την πόλη Dieppe. Οι 62 ανεμογεννήτριές του θα τροφοδοτούν με ηλεκτρική ενέργεια 850.000 ανθρώπους κάθε χρόνο, πληθυσμός που ισοδυναμεί με τα 2/3 των κατοίκων του νομού Seine-Maritime, ή περισσότερους από όλους τους κατοίκους του νομού τηςSomme.

Ο Αλέξης Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings τόνισε: «Η Hellenic Cables είναι πολύ χαρούμενη που επιλέχθηκε να κατασκευάσει και να προμηθεύσει τα inter-array καλώδια που θα θέσουν σε λειτουργία το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Eoliennes en Mer Dieppe Le Tréport. Μαζί με την Deme Offshore, θα εκτελέσουμε το σημαντικό αυτό έργο με ασφάλεια και επιτυχία, στηρίζοντας την πορεία για ένα βιώσιμο μέλλον».