Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμβαση δωρεάν παραχώρησης – για 15 έτη – στο Λιμενικό Σώμα -Ελληνική Ακτοφυλακή, δημοτικού ακινήτου για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών των στελεχών του, υπεγράφη το βράδυ της Παρασκευής 18 Αυγούστου από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον Δήμαρχο Θήρας κ. Αντώνιο Σιγάλα.

Κάθε καλοκαίρι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που ενισχύουν νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς, ιδιαίτερα τόσο δυναμικούς όπως η Σαντορίνη, αδυνατούν να βρουν καταλύματα εξαιτίας της τουριστικής κίνησης αλλά και του υψηλού κόστους των ενοικίων.

Η εν λόγω παραχώρηση του Δήμου Θήρας θα εξασφαλίσει σε οκτώ στελέχη του Λιμενικού δωρεάν στέγη.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της απόφασης του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου Θήρας, προκειμένου να συνδράμουν με τον τρόπο αυτό το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή που υποστηρίζει καθημερινά το νησί σε επίπεδο ακτοπλοϊκής σύνδεσης, θαλάσσιου τουρισμού, κρουαζιέρας, αλιείας, προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, λιμενικής και θαλάσσιας αστυνόμευσης κ.ά.

Σε ανάρτησή του ο κ. Βαρβιτσιώτης επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «η πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας να είναι προπομπός και παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους Δήμους της χώρας».

Σημειώνεται ότι το κόστος επισκευών και συντήρησης του ακινήτου θα καλυφθεί από δωρεές διακεκριμένων επιχειρηματιών του νησιού.

Στην τελετή υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης παραβρέθηκαν οι κ.κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας, Έπαρχος Θήρας και Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Χρήστος Καστάνης, Διοικητής 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και εκπρόσωποι φορέων του νησιού.

Στην επιτυχή έκβαση της υπόθεσης είχαν συμβολή η Λιμενάρχης Θήρας, Αντιπλοίαρχος Λιμενικού Κωνσταντία Κορακά, όπως επίσης και η Διεύθυνση Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας και Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.