Τη βούληση της κυβέρνησης για την προστασία του πρωτογενή τομέα και τη στήριξη των νέων αγροτών μετέφερε σε εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου από τα Χανιά και το Ρέθυμνο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο συνάντησής τους σε συνεδριακή αιθουσα του Μεσογειακού Αγρονονικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ).

«Πρέπει να δούμε πώς θα κάνουμε το επάγγελμα του αγρότη, του κτηνοτρόφου πιο θελκτικό», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης σημειώνοντας ότι αυτό θα γίνει με τη θέσπιση κινήτρων. «Στόχος μας είναι 60.000 νέοι αγρότες να στραφούν στον πρωτογενή τομέα», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο υπουργός δήλωσε την πρόθεσή του να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα αντιμετώπισης της λειψυδρίας, ενώ ανακοίνωσε ότι θα επικαιροποιηθεί με νόμο ο κανονισμός λειτουργίας του ΕΛΓΑ. «Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα, θέλουμε έναν ευέλικτο οργανισμό», τόνισε επισημαίνοντας πως για τον νέο κανονισμό θα υπάρξει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ξεχωριστή ήταν η τοποθέτησή του για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την ανάγκη, όπως είπε, να μπουν κανόνες στη λειτουργία του.

Ο κ. Αυγενάκης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που του εμπιστεύτηκε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και απηύθυνε μήνυμα σε όσους ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα: «Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη της λογικής και του αυτονόητου για να λυθούν τα προβλήματα του αγροτικού τομέα. Να δουλέψουμε για την επόμενη γεννιά των αγροτών».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΜΑΙΧ και ενημερώθηκε για τις δράσεις που αναπτύσει από τον διευθυντή του Ινστιτούτου, Γιώργο Μπαουράκη.

Επίσης, ο κ. Αυγενάκης θα επισκεφθεί και το Ινστιτούτο Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου.

Τον υπουργό Αγρικής Ανάπτυξης συνόδευαν οι βουλευτές Χανίων, Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο γγ του υπουργείου, Γιώργος Στρατάκος, ο πρώην γγ, Χρήστος Αυγουλάς και υπηρεσιακοί παράγοντες.