Πηγή Εικόνας: European Commission

Τους 22 δυνητικούς δικαιούχους για την υποβολή προτάσεων (πράξεων), ώστε να ενταχθούν – χρηματοδοτηθούν για καινοτόμες δράσεις στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού, προσκαλεί η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του νέου Προγράμματος «Αττική» 2021-2027.

 Η πρόσκληση εκδόθηκε μετά από συνεργασία με στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού και το ποσό της συγχρηματοδοτούμενης δαπάνης για την ένταξη των πράξεων ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ.

 Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να εμπίπτουν στους ειδικούς στόχους: α) Πολιτισμός και βιώσιμος τουρισμός και β) προστασία, ανάπτυξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και των πολιτιστικών υπηρεσιών.

Η Δράση στοχεύει στην υποστήριξη καθιερωμένων διοργανώσεων και φεστιβάλ /εκδηλώσεων (events) Σύγχρονου Πολιτισμού ή/και εκδηλώσεων με παρόμοια δυναμική που πραγματοποιούνται σε ετήσια ή διετή βάση και οι οποίες αποτελούν πλέον αναπόσπαστο τμήμα της πολιτιστικής ζωής των κατοίκων της Αττικής.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στις δυνατότητες που παρέχονται μέσα από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία επισημαίνει ότι η Περιφέρεια συνεχίζει σταθερά να υποστηρίζει όλες τις δράσεις που ενισχύουν την πολιτιστική φυσιογνωμία των μεγαλύτερων αστικών κέντρων της Περιφέρειας, αλλά και την αναγνωρισιμότητα αναδυόμενων τουριστικών πόλων έλξης, όπως την ανάδειξη των νησιών της Αττικής και ιστορικούς τόπους. Σύμφωνα με την Περιφέρεια, οι προτεινόμενες δράσεις αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, εμπλουτίζουν το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν, ενισχύοντας και τις ειδικές μορφές, τόσο του city-break όσο και του πολιτιστικού τουρισμού. «Επιπλέον, υποστηρίζουν τις διεθνείς συνεργασίες που αναπτύσσουν οι φορείς -διοργανωτές με αντίστοιχους φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Παράλληλα, επιδιώκεται η στενότερη συνεργασία των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που μπορεί να οδηγήσει σε επιτυχημένους συνδυασμούς εκδηλώσεων και στη μεγιστοποίηση των θετικών αποτελεσμάτων για την πολιτιστική κίνηση της Περιφέρειας και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής της», τονίζεται από την Περιφέρεια.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Δράση, τους δικαιούχους, τα έγγραφα που απαιτούνται και άλλες λεπτομέρειες ανατρέξτε στο λίνκ:

https://pepattikis.gr/proskliseisprokiryxeis/att-020-2021-2027-politistika-dromena-anaptyxi-kainotomon-draseon-ston-tomea