Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων, για την κατασκευή του νέου διεθνούς αερολιμένα Καστελλίου στο Ηράκλειο, εξέφρασε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, που βρέθηκε χθες για δεύτερη μέρα στην Κρήτη και επισκέφθηκε μεγάλα έργα υποδομής, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το αεροδρόμιο του Καστελλίου αποτελεί μια πραγματική απόδειξη της επιτυχίας μιας σύμπραξης του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα» ανέφερε ο κ. Ταχιάος, ο οποίος σημείωσε ότι για το λόγο αυτό είναι σημαντική «η επιτυχία του εγχειρήματος».

Ο κ. Ταχιάος συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Μάξιμο Σενετάκη, και τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ενημερώθηκε από τον Μιχάλη Γουρζή, αντιπρόεδρο του ΔΣ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τον διευθύνοντα σύμβουλο του νέου διεθνούς αερολιμένα Αθανάσιο Βούρδα, δηλώνοντας αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε, ότι οι εργασίες πηγαίνουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

«Οι εργασίες προχωρούν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και με τους προγραμματισμούς και αυτό είναι πραγματικά εντυπωσιακό» δήλωσε ο κ. Ταχιάος, συμπληρώνοντας ότι ήδη αυτές βρίσκονται στο 25% του έργου, που αναμένεται να λειτουργήσει τον Φεβρουάριο του 2027.

«Θα ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας όσο μπορούμε και εμείς ως Δημόσιο, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις αυτής της σύμπραξης» επισήμανε ο κ. Ταχιάος, προσθέτοντας ότι «η Κρήτη πολύ σύντομα θα αποκτήσει ένα αεροδρόμιο το οποίο πραγματικά θα αποτελεί και ένα τοπόσημο για την περιοχή, για το οποίο θα μπορεί να είναι περήφανη». Τέλος ο κ. Ταχιάος ανέφερε ότι σε ό,τι αφορά το νέο διεθνές αεροδρόμιο «και οι φορείς της Κρήτης θα πρέπει να αποδεχθούν, ότι η επένδυση του ελληνικού Δημοσίου και της ελληνικής κυβέρνησης στην περιοχή, είναι κάτι στο οποίο και οι ίδιοι πρέπει να συμπράξουν, για να έχει ακόμη μεγαλύτερο βάθος του χρόνου».

Επίσκεψη στο φράγμα των Μπραμιανών και στο εργοτάξιο του ΒΟΑΚ

Το φράγμα των Μπραμιανών στην Ιεράπετρα και το εργοτάξιο του ΒΟΑΚ στη Νεάπολη επισκέφτηκε αμέσως μετά το εργοτάξιο του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στην Κρήτη. 

Ο κύριος Ταχιάος συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα σημαντικά και μεγάλα έργα υποδομών που εκτελούνται στο νησί. Στις δηλώσεις του, ο κ. Ταχιάος χαρακτήρισε εξαιρετική την επίσκεψη στο νησί, διευκρινίζοντας ότι η δυνατότητα να έχει οπτικοποιήσει τα έργα, του δίνει τη δυνατότητα να μπορεί να έχει και την εικόνα πιθανών προβλημάτων που μπορεί να ανακύψουν. 

Ο κ. Ταχιάος αφού επανέλαβε την ικανοποίηση του για την πορεία των έργων στο Αεροδρόμιο Καστελλίου, χαρακτηρίζοντας το «success story», αναφέρθηκε στο ΒΟΑΚ λέγοντας ότι είναι «ένα έργο δρομολογημένο με δύο ουσιαστικά εγκατεστημένους εργολάβους». Συμπλήρωσε ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται ο παραχωρησιούχος του μεγαλύτερου τμήματος που θα ενώσει τα Χανιά με το Ηράκλειο, εξηγώντας ότι απαιτείται η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και την τοπική κοινωνία. 

«Θα υπάρξει μια σχετική αναστάτωση στο νησί, την οποία πρέπει να ξεπεράσουμε όλοι μαζί. Νομίζω ότι ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών και ο ρόλος των τοπικών αρχών, είτε μιλάμε για την Περιφέρεια είτε μιλάμε για τους Δήμους, σ’ αυτή την περίπτωση είναι καθοριστικός και θα πρέπει να συμπράξουν για την επίτευξη αυτού του στόχου» ανέφερε ο κ. Ταχιάος που εξέφρασε την εκτίμηση του ότι ο Σταύρος Αρναουτάκης θα εκλεγεί εκ νέου περιφερειάρχης. 

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών για τη συνάντηση και τη συζήτηση που είχαν, ενώ στις δηλώσεις του ανέφερε: «Θα βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στην υλοποίηση αυτών των μεγάλων αναπτυξιακών έργων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Κρήτης».