Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συμμετοχή στο πρόγραμμα επιβράβευσης της Ανακύκλωσης THE GREEN CITY ανακοίνωσε η ΔΕΗ, με την υπηρεσία GreenPass που εξασφαλίζει ότι όση ποσότητα ενέργειας καταναλώνεται στο σπίτι, τόση ποσότητα παράγεται και δεσμεύεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ προσφέρει δωρεάν για ένα χρόνο το GreenPass ως επιβράβευση σε όσους μαζέψουν 3.600 πόντους από την ανακύκλωση υλικών στο THE GREEN CITY. Οι 3.600 πόντοι αντιστοιχούν σε μία πολύ μικρή ποσότητα υλικών προς ανακύκλωση (π.χ. 36 κιλά χαρτί ή 12 κιλά πλαστικό ή 3,3 κιλά αλουμίνιο) για να διευκολυνθεί η απόκτηση του GreenPass.

Για την ενεργοποίηση του GreenPass, οι πελάτες της ΔΕΗ μπορούν να εξαργυρώσουν τον κωδικό που έχουν λάβει από το THE GREEN CITY στην ενότητα myRewards στο mydei και το mydei app στη σελίδα THE GREEN CITY.

Όπως επισημαίνει η ΔΕΗ, το THE GREEN CITY προσφέρει άμεσο κέρδος σε όλους τους πολίτες που ανακυκλώνουν. Οι δημότες διαχωρίζουν τα υλικά προς ανακύκλωση και τα παραδίδουν στα Κινητά Πράσινα Σημεία (βαν), τα οποία πραγματοποιούν προκαθορισμένα δρομολόγια καθημερινά στην Αττική, καθώς και στις Έξυπνες Γωνίες (Έξυπνοι Οικίσκοι και Έξυπνες Νησίδες), δηλαδή σταθερά σημεία όπου ο χρήστης μπορεί να ανακυκλώνει. Ανάλογα με τον τύπο και το βάρος των υλικών που δίνουν προς ανακύκλωση, κερδίζουν αντίστοιχους πόντους, που μπορούν να εξαργυρωθούν στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του προγράμματος.