Ως ΣΔΙΤ προχωρά η υπερυψωμένη γέφυρα στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης
Περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης
Ως ΣΔΙΤ προχωρά η υπερυψωμένη γέφυρα στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης
Περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης
Πηγή Εικόνας: wikipedia

Ο περιορισμός των επιπτώσεων στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Περιφερειακή Oδό Θεσσαλονίκης από τα έργα κατασκευής του FlyOver, είναι ο στόχος της λειτουργίας του συντονιστικού οργάνου για την πορεία υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, που συνεδρίασε σήμερα, για πρώτη φορά, υπό τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη.

«Σήμερα η Περιφερειακή οδός εξυπηρετεί, κατά μέσο όρο, περίπου 5.500 πολίτες την ώρα στις μετακινήσεις τους, αύριο με τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν αυτός ο αριθμός θα πρέπει να μειωθεί δραστικά. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι πρέπει να συμπράξουμε, προκειμένου μέσα από τις υπάρχουσες λύσεις, μέσα από τη βελτιστοποίηση των εφαρμογών, μέσα από τη διάθεση όλων των πόρων που υπάρχουν, όλων των εμπλεκομένων φορέων, θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε αυτές τις επιπτώσεις. Η λέξη κλειδί είναι η συνέργεια» δήλωσε ο υφυπουργός μετά τη λήξη της συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου.

Όπως είπε, σε πρώτη φάση θα γίνει μία μελέτη, η οποία θα εμπλουτίζεται κάθε φορά με τα καινούργια δεδομένα και γι’ αυτό τον λόγο αποφασίστηκε η σύσταση μιας ομάδας εργασίας, η οποία θα αξιοποιήσει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμα για να γίνουν παρεμβάσεις από την Τροχαία στις σηματοδοτήσεις, στις σημάνσεις των οδών.

«Θα είναι μία δυναμική διαδικασία καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του έργου για να μπορέσουμε να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις, που ένα τόσο σημαντικό, ένα τόσο μεγάλο έργο θα έχει στους κατοίκους του πολεοδομικού συγκροτήματος» σημείωσε.

Ο κ. Κωνσταντινίδης ζήτησε την κατανόηση, αλλά και τη βοήθεια όλων των πολιτών του πολεοδομικού συγκροτήματος, ενώ τόνισε πως θα υπάρξουν ειδικές εφαρμογές για την ενημέρωση των πολιτών και σε αυτό τον τομέα θα ζητηθεί και η συνδρομή των μέσων ενημέρωσης, ούτως ώστε να υπάρχει μία άμεση ενημέρωση για τις διαθέσιμες διελεύσεις οχημάτων.

Με δεδομένο ότι η έναρξη των εργασιών του FlyOver έχει οριστεί για τον Οκτώβριο, θα πρέπει μέχρι τότε να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές μελέτες και προετοιμασίες για τον περιορισμό των επιπτώσεων.

Το συντονιστικό όργανο θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και σε αυτό συμμετέχουν εκπρόσωποι των φορέων που ασχολούνται με συγκοινωνιακά θέματα.

Για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου, επειδή την 1η Αυγούστου έληξε η σχετική σύμβαση, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης απάντησε ότι καλύπτεται εκ των ενόντων αυτό το πρώτο διάστημα, δηλαδή βγαίνει το ειδικό πλοίο καθαρισμού για τη συλλογή ρύπων, και έχει αναληφθεί πρωτοβουλία για τη δρομολόγηση μιας διαγωνιστικής διαδικασίας που θα παρέχει κάλυψη για τους επόμενους μήνες.

Είπε ακόμα ότι σίγουρα θα υπάρξει ένας διαγωνισμός που θα δώσει μια μεσοπρόθεσμη κάλυψη για κάποια χρόνια παράλληλα με μία πρωτοβουλία να γίνει μία συνολική μελέτη για τον Θερμαϊκό.