Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Της Τέτης Ηγουμενίδη

Ο σχεδιασμός της Intracom Properties, θυγατρική της Intracom Holdings, για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Κλουκίνας – Ι. Λάππας (Κ.Λ.Μ.) εισέρχεται στην τελική ευθεία.

Οι μέτοχοι της Κ.Λ.Μ. έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν  αποδοχή της Δημόσιας Πρότασης της Intracom Properties με προσφερόμενο αντάλλαγμα 1 ευρώ ανά μετοχή από σήμερα  μέχρι 25.08.2023.

Στη συνέχεια η Κ.Λ.Μ. θα συγχωνευτεί με την Intracom Properties, μέσω απορρόφησης της δεύτερης από την πρώτη και μετονομασία της Κ.Λ.Μ. σε Intracom Properties.

Στη νέα θυγατρική της Intracom Holdings με δραστηριότητα το real estate μεταφέρεται η ακίνητη περιουσία της Intracom Holdings και της Κ.Λ.Μ.  Στόχος είναι να δημιουργήσει χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας περί τα 200 εκατ. ευρώ.

Η σε εξέλιξη Δημόσια Πρόταση αφορά στην απόκτηση του 25,79%μ των μετοχών της Κ.Λ.Μ. Το υπόλοιπο ποσοστό έχει περιέλθει ήδη στην κατοχή των Intracom Properties και Intracom Holdings.

Σύμφωνα με το  σχετικό Πληροφοριακό Δελτίο, ο προτείνων και τα συντονισμένα πρόσωπα, δεν προτίθενται να αποκτούν μετοχές μέσω του Χ.Α. ή εξωχρηματιστηριακά μέχρι τουλάχιστον τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, ενώ δεν θα επιδιώξει τη διαγραφή της Κ.Λ.Μ. από το Χρηματιστήριο.

Πρόθεση της Intracom Properties είναι η αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Κ.Λ.Μ. και της θυγατρικής της, Κ.Λ.Μ. Α.Τ.Ε., σε συνέργεια με το δικό της χαρτοφυλάκιο. Η στρατηγική της κατά περίπτωση μπορεί να είναι ανακαίνιση – ανακατασκευή ή αλλαγή χρήσης και μίσθωση, ή και πώληση απευθείας ή ανάπτυξη – ανακατασκευή και πώληση.

Σχετικά με την εμπορική δραστηριότητα της πώλησης βρεφικών και παιδικών ειδών, των καταστημάτων Mothercare και ELC, στόχος είναι η αδιάλειπτη συννέχεια της, η οποία θα επιτευχθεί δια απόσχισης του κλάδου εμπορικής δραστηριότητας της εταιρείας και εισφοράς του σε νέα θυγατρική εταιρεία. Στην τελευταία μέτοχοι θα είναι η Intracom Holdings με ποσοστό 60% και με 40% η Βιολέττα Λάππα, η οποία θα συμμετέχει στη διοίκηση της νέας θυγατρικής με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Η θυγατρική Κ.Λ.Μ. Α.Τ.Ε., η οποία θα διατηρήσει στην κυριότητά της το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, θα μεταβιβαστεί στον Ιωάννη Λάππα έναντι 5 εκατ. ευρώ, αφού προηγουμένως όλα τα λοιπά ακίνητά της έχουν περιέλθει στην Intracom Properties.

Η Intracom Properties θα χρηματοδοτήσει την Δημόσια Πρόταση με δανεισμό, για τον οποίο έχει ήδη συναφθεί σύμβαση με την Τράπεζα Optima bank η οποία λειτουργεί και ως σύμβουλος της.

Να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο σε αξία ακίνητο (44,1 εκατ.) που έχει μεταβιβαστεί στην Intracom Properties από την Intracom Holdings βρίσκεται στην Παιανία. Φιλοξενούσε μέχρι πρόσφατα τις περισσότερες εταιρείες του Ομίλου (οι οποίες και έχουν πουληθεί) και σήμερα είναι μισθωμένο, μεταξύ άλλων, στην Intrakat. Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει υπόλοιπο συντελεστή, ενώ υπάρχει και η προοπτική να μπει στο σχέδιο πόλης.

Το χαρτοφυλάκιό της Intracom Properties συμπληρώνει ακίνητο στο Μαρούσι (εύλογης αξίας 3,6 εκατ.) στις οδούς Αδρανείου και Παπαδά στην περιοχή των Ελληνορώσων (13,9 εκατ.) και ένα αυτοτελές βιομηχανικό κτήριο στην Ξάνθη, αξίας 1,5 εκατ. ευρώ.

Η Κ.Λ.Μ., μεταξύ άλλων, διαθέτει δύο σημαντικής αξίας επενδυτικά ακίνητα στην Ερμού. Το πρώτο στην Ερμού 44 – 46 (800 τ.μ.) είναι μισθωμένο στην Adidas και το δεύτερο στο νούμερο 47 (1.438 τ.μ.) στην Inditex και στεγάζει κατάστημα ZARA.