Μάχη για να μη μπεί η φωτιά στα χωριά Γεννάδι και Βάτι δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές ,στη νότια Ρόδο.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει αρκετά πυροσβεστικά οχήματα και εθελοντές ενώ γίνονται και ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα. Πριν από λίγο με εντολή από το 112 αποφασίστηκε η εκκένωση και των δύο χωριών.

Μάχη συνεχίζει να δίνεται και στο Ασκληπειό όπου έχουν καεί σπίτια.

 

Καλύτερη η εικόνα στα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Κέρκυρα

Επιστρέφουν σταδιακά στα ξενοδοχεία τους με ιδιωτικά λεωφορεία οι περίπου 2.000 τουρίστες, οι οποίοι χθες το βράδυ απομακρύνθηκαν από τις περιοχές Καλάμι, Νησάκι και Μπαρμπάτι και μεταφέρθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας για προληπτικούς λόγους.

Η εικόνα στα μέτωπα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη, μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων κατά τη διάρκεια της νύχτας να μην περάσει η φωτιά μέσα στους οικισμούς. Καθοριστική είναι και η συμβολή των εναέριων μέσων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, υπάρχει μικρή αναζωπύρωση στην περιοχή της Παλιάς Περίθειας, εκεί όπου είχε εκδηλωθεί αρχικά η φωτιά, ενώ σε όλα τα άλλα μέτωπα πυροσβέστες, αστυνομικοί, εθελοντές και κάτοικοι με ό,τι μέσο διαθέτουν κρατούν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια.

Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον των βρετανικών μέσων ενημέρωσης για την εξέλιξη της πυρκαγιάς, καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκονται πολλές ιδιοκτησίες Άγγλων.

 

Πυρκαγιά στα Αργυραίικα Πηλίου

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στον οικισμό Αργυραίικα του Πηλίου, πάνω ακριβώς από τα Καλά Νερά και οι μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν και συνεχίζουν να καταφθάνουν στην περιοχή δίνουν μάχη για να την ελέγξουν και να μην επεκταθεί στην γειτονική δασώδη έκταση.

Στην φωτιά που κατακαίει ελαιόδεντρα και θάμνους σπεύδουν και εναέρια μέσα πυρόσβεσης για να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις, που ενισχύονται συνεχώς από τον Βόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από ένα αυτοκίνητο κοντά στα Αργυραίικα, όταν το όχημα ξαφνικά λαμπάδιασε με αποτέλεσμα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών,της ξηρότητας και του εύφλεκτου των υλικών η φωτιά να μεταδοθεί αμέσως σε πουρνάρια, ελαιόδενδρα και άλλες καλλιέργειες.

Στην περιοχή υπάρχουν δεκάδες εξοχικές κατοικίες και αγροικίες και ακριβώς από κάτω βρίσκεται η τουριστική περιοχή των Καλών Νερών και στη συνέχεια της Μπούφας και της Αφήσσου, ενώ πολύ κοντά βρίσκονται η Βυζίτσα και οι Μηλιές, οικισμοί που αυτή την περίοδο είναι γεμάτοι από παραθεριστές.