Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον εκθεσιακό οργανισμό EXPO GEORGIA προχώρησε η ΔΕΘ-HELEXPO στο πλαίσιο της στρατηγικής της για διεθνή δικτύωση.

Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η οργάνωση επιχειρηματικών αποστολών, η συμμετοχή σε εκθέσεις, η εκατέρωθεν προσέλκυση εκθετών και επισκεπτών και γενικότερα η αμοιβαία επωφελής συνεργασία των δύο μερών συνθέτουν το περιεχόμενο του μνημονίου που υπεγράφη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO από τον διευθύνοντα σύμβουλό της, δρ Κυριάκο Ποζρικίδη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της EXPO GEORGIA, Resan Kikava.

Κοινός στόχος της συνεργασίας, όπως αναφέρεται σχετικά στο μνημόνιο, είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των περιοχών δράσης των δύο εκθεσιακών οργανισμών με την αξιοποίηση όλων των επιχειρηματικών ευκαιριών από τη σύμπραξη σε εκθέσεις, συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις.

Η υπογραφή του μνημονίου έγινε παρουσία του γενικού προξένου της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη, Nodar Komakhidze, του συμβούλου της Πρεσβείας της Γεωργίας στην Ελλάδα, Ilia Marjanidze, του προέδρου της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσου Τζήκα και του γενικού διευθυντή της εταιρείας, Αλέξη Τσαξιρλή.

Το ενδιαφέρον από τη γεωργιανή πλευρά επικεντρώνεται, όπως γνωστοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της EXPO GEORGIA, στα πεδία των κατασκευών, του πρωτογενούς τομέα, του τουρισμού και της οινοπαραγωγής, με το βλέμμα του εκθεσιακού οργανισμού να εστιάζει σε εκθέσεις ανάλογων αντικειμένων.

Η διεθνοποίηση των εκθέσεών της είναι από τις πρώτες προτεραιότητες της ΔΕΘ-HELEXPO, που διευρύνει τα τελευταία χρόνια συστηματικά το δίκτυο των διεθνών της συνεργασιών.