Σε κορυφαία αεροπορική συμμαχία στον κόσμο, αναδείχθηκε και εφέτος η Star Alliance στο πλαίσιο των Skytrax World Airline Awards 2023. Το lounge της Star Alliance στο Λος ‘Αντζελες διατήρησε τον τίτλο του «κορυφαίου lounge» στον κόσμο για 7η συνεχή χρονιά. Τα βραβεία παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Star Alliance κ. Θεόδωρος Παναγιωτούλιας σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Paris Air Show.

Ο κ. Παναγιωτούλιας δήλωσε: «Η Star Alliance προσφέρει ένα ισχυρό δίκτυο και υπόσχεται απρόσκοπτα ταξίδια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που εκατομμύρια επιβάτες έχουν αναγνωρίσει την αξία του δικτύου μας. Με τα αεροπορικά ταξίδια να αυξάνονται, καλωσορίζουμε ακόμα περισσότερους επιβάτες να ζήσουν την εμπειρία, που προσφέρει η Star Alliance και οι 26 αεροπορικές εταιρείες-μέλη της». Μάλιστα δίνοντας συγχαρητήρια στην ομάδα τόνισε «Η ανθεκτικότητα και η σκληρή δουλειά κάθε υπαλλήλου της Star Alliance και των αεροπορικών εταιρειών-μελών της εντός του δύσκολου 2022, απέδωσε καρπούς με αυτή τη νίκη. Λαμβάνω αυτή τη τιμή εκ μέρους τους και τους ενθαρρύνω να προσπαθήσουν, για ακόμα περισσότερα από και εδώ και πέρα».

Η Star Alliance, η οποία προσφέρει το πιο διευρυμένο αεροπορικό δίκτυο, έχει δεσμευτεί να βελτιώσει την εμπειρία των επιβατών της μέσω μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής που εστιάζει στην ψηφιοποίηση του ταξιδιού, την επέκταση των παροχών επιβράβευσης και την εισαγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών για τον κλάδο των αερομεταφορών, όπως είναι το μοντέλο «Intermodal Partnership» σε συνεργασία με το γερμανικό σιδηροδρομικό δίκτυο, Deutsche Bahn, και η HSBC Star Alliance Credit Card, για την αγορά της Αυστραλίας.

Το lounge της Star Alliance στο Λος ‘Αντζελες, έχει την υψηλότερη βαθμολογία, αποσπώντας επανειλημμένα πολλά βραβεία κύρους. Διαθέτει μια βεράντα με εξαιρετική θέα, τόσο την ημέρα όσο και το βράδυ.

Τα Skytrax World Airline Awards είναι γνωστά ως “τα Όσκαρ της αεροπορικής βιομηχανίας”, καθώς προκύπτουν μέσα από μια αμερόληπτη διεθνή ψηφοφορία επιβατών. Φέτος, καταμετρήθηκαν 20.23 εκατομμύρια συμμετοχές και η έρευνα διήρκεσε από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023, εκπροσωπώντας επιβάτες από περισσότερες από 100 εθνικότητες. Η έρευνα διεξήχθη επίσης σε έξι βασικές διεθνείς γλώσσες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Star Alliance έχει αποσπάσει πολλές νίκες από το 2005, χρονιά που το βραβείο «Καλύτερης Αεροπορικής Συμμαχίας» προστέθηκε στις κατηγορίες.

Ο Edward Plaisted, Διευθύνων Σύμβουλος της Skytrax, δήλωσε: «Συγχαίρουμε την Star Alliance για αυτή τη διπλή διάκριση στα World Airline Awards, καθώς έλαβε τόσο το βραβείο της «Καλύτερης Αεροπορικής Συμμαχίας στον κόσμο» όσο και το βραβείο του «καλύτερου lounge Παγκόσμιας Αεροπορικής Συμμαχίας». Το lounge της Star Alliance στον Διεθνή Αεροσταθμό «Tom Bradley» είναι εδώ και καιρό το αγαπημένο των επιβατών, αφού είναι ήδη πολυβραβευμένο».

Επίσης, 13 αεροπορικές εταιρείες-μέλη της Star Alliance έλαβαν φέτος 35 επιπλέον βραβεία, με την Singapore Airlines να διακρίνεται, ως η καλύτερη αεροπορική εταιρεία. ‘Αλλα βραβεία της συμμαχίας αφορούν από την πιο καθαρή αεροπορική εταιρεία του κόσμου και την καλύτερη Premium Economy Class του κόσμου, μέχρι βραβεία για την καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία.