Προσανατολισμένη στις βαλκανικές χώρες θα είναι η φετινή έκθεση «Thessaloniki Boat & Fishing Show 2023 – Sea & Tourism Expo», που θα διεξαχθεί στο διάστημα 20-22 Οκτωβρίου 202, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με παράλληλες εκδηλώσεις στη μαρίνα της Καλαμαριάς.

Οι διοργανωτές, αναγνωρίζοντας το ενδιαφέρον που υπάρχει για επενδύσεις από το χώρο της θαλάσσιας επιχειρηματικότητας στην αγορά των βαλκανικών χωρών, αποφάσισαν να αποτελέσει η έκθεση το εφαλτήριο για την πραγματοποίηση συνεργειών με στόχο την ανάπτυξη του κλάδου.

Στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, οι προοπτικές για συνεργασίες ανάμεσα σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον χώρο είναι μεγάλες καθώς πρόκειται για αγορά που βρίσκεται σε αναπτυσσόμενο στάδιο.

Ελληνικά ναυπηγεία σκαφών αναψυχής, εταιρείες που ασχολούνται με το chartering, την αλιεία, τα watersports θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τους εκπροσώπους αγορών, οι οποίες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα γνωρίσουν μεγάλη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Η αγορά των βαλκανικών χωρών τα τελευταία χρόνια αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες των Ελλήνων επενδυτών. Η Ελλάδα είναι η πρώτη επενδύτρια χώρα στην Αλβανία τα τελευταία 15-20 χρόνια, ενώ Έλληνες επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και τη Βουλγαρία.

Η «Thessaloniki Boat & Fishing Show 2023 – Sea & Tourism Expo» θα είναι μεγαλύτερη από κάθε προηγούμενη χρονιά.

Στη διάρκειά της θα διεξαχθούν ημερίδες με ομιλητές από όλους τους χώρους της θαλάσσιας επιχειρηματικότητας, του τουρισμού και του τραπεζικού τομέα και έχει στόχο ο κάθε επιχειρηματίας να αποκτήσει τις απαιτούμενες προσβάσεις για επενδύσεις στα Βαλκάνια.