Οδοφωτισμός
Οδοφωτισμός
Οδοφωτισμός
Οδοφωτισμός
Πηγή Εικόνας: Photo by Alex Fu from Pexels

Στην ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού της πόλης τους προχωρούν άλλοι δύο δήμοι της Αττικής και ήδη υπέγραψαν τις σχετικές συμβάσεις με τις ανάδοχες εταιρείες, που προέκυψαν μέσα από τις διαγωνιστικές διαδικασίες. Στόχος τα περιβαλλοντικά οφέλη που προκύπτουν από αυτό το έργο, ο πληρέστερος φωτισμός των δημόσιων χώρων με σύγχρονους και οικονομικούς λαμπτήρες Led, ώστε να λυθεί το πρόβλημα του ανεπαρκούς φωτισμού σε πολλά σημεία, αλλά και η μείωση του κόστους, το οποίο στην εποχή της διεθνούς κρίσης έχει αυξηθεί σημαντικά.
Έτσι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Δήμος Βύρωνα ξεκινά άμεσα την αντικατάσταση 2.800 φωτιστικών σωμάτων σε όλη την πόλη, με το κόστος του έργου να ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ, χρήματα που προέρχονται από τους πόρους του δήμου και θα προκύψουν από την εξοικονόμηση της κατανάλωσης ρεύματος έως και 70%. Με την ίδια σύμβαση η εταιρεία ανέλαβε επίσης την υποχρέωση της δεκαετούς συντήρησης των νέων φωτιστικών σωμάτων.
Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι σχετικές εργασίες και στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τη δημοτική Αρχή. Εδώ, η αναβάθμιση βασίζεται στη μελέτη καταγραφής φωτιστικών σωμάτων χαμηλού και υψηλού φωτισμού, που εκπονήθηκε με πόρους του δήμου, το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.350.000 ευρώ και συμπεριλαμβάνει την αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων με νέας γενιάς Led, την προμήθεια και εγκατάστασή τους και στις δύο δημοτικές κοινότητες του δήμου.