Από σήμερα, 12 Ιουνίου 2023 έως τις 16 Ιουνίου 2023, θα είναι διαθέσιμο το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για επιχειρήσεις και εργαζόμενους που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα «Πρώτο Ένσημο» και στο ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 (+50.000) νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, για διόρθωση του τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ), που έχει δηλωθεί, κατόπιν σχετικών αιτημάτων τους, προκειμένου να καταβληθεί η προβλεπόμενη επιδότηση από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο των προγραμμάτων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι δυνατές οι κάτωθι διορθώσεις:

– Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να διορθώσουν το πιστωτικό ίδρυμα και τον τραπεζικό τους λογαριασμό (ΙΒΑΝ), υποβάλλουν ορθή επανάληψη της σχετικής αίτησης υπεύθυνης δήλωσης ένταξης στο αντίστοιχο πρόγραμμα.

– Οι ωφελούμενοι νέοι που επιθυμούν να διορθώσουν το πιστωτικό ίδρυμα και τον τραπεζικό τους λογαριασμό (ΙΒΑΝ), υποβάλλουν ορθή επανάληψη της σχετικής αίτησης υπεύθυνης δήλωσης αποδοχής για την ένταξή τους στο πρόγραμμα «Πρώτο Ένσημο».

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι, στην περίπτωση ωφελούμενου του Πρώτου Ενσήμου που δεν έχει υποβάλει την απαιτούμενη ηλεκτρονική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση αποδοχής ένταξής του στο πρόγραμμα, θα πρέπει, εντός της ανωτέρω προθεσμίας, να την υποβάλει, προκειμένου να καταστεί δυνατή η καταβολή της προβλεπόμενης επιδότησης από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η εν λόγω αίτηση ή η ορθή επανάληψη αυτής υποβάλλεται στην ηλεκτρονική υπηρεσία https://supportemployees.services.gov.gr και η πρόσβαση πραγματοποιείται με τη χρήση των κωδικών Taxisnet.