Με κεφάλαια που ξεπέρασαν συνολικά το 1 εκατ. ευρώ στήριξαν περισσότερες από 10 νεοφυείς επιχειρήσεις την τελευταία διετία τα μέλη του Ελληνικού Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων (HeBAN), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του φορέα, ο οποίος γιορτάζει φέτος τα δεύτερα γενέθλιά του.

Πάνω από 40 μέλη του HeBAN συμμετείχαν στις εν λόγω επενδύσεις, με το Δίκτυο να αναλαμβάνει τον ρόλο του κυρίου επενδυτή (lead investor) σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ σε άλλες τα μέλη του συνεπένδυσαν μαζί με ελληνικά και διεθνή funds και άλλους επιχειρηματικούς αγγέλους. Μεταξύ των εταιρειών, στις οποίες επένδυσαν τα μέλη του HeBAN περιλαμβάνονται καινοτόμες και πολλά υποσχόμενες startups, όπως οι Aidplex, Athletopia, Campsaround, Caroo, Cordella, Jamjar, Moveo, Planet Foods, Pop, Swaplanet και Tourmie.

Το HeBAN, που έχει συσταθεί ως μη κερδοσκοπικό σωματείο και εκπροσωπεί την Ελλάδα στο European Business Angels Network (EBAN) και το Global Business Angels Network (GBAN), αριθμεί σήμερα 70 μέλη και αποτελεί τη μετεξέλιξη του αντίστοιχου μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που από το 2015, εργαζόταν για την εκπαίδευση των Ελλήνων επιχειρηματικών αγγέλων και την ανάπτυξη του θεσμού στην Ελλάδα.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της διετούς δραστηριοποίησής του, το HeBAN έκανε σημαντικά βήματα για την υποστήριξη και προώθηση του ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων, αναλαμβάνοντας σειρά δράσεων. Μεταξύ άλλων, το HeBAN ανέλαβε τη διοργάνωση δύο σημαντικών εκδηλώσεων: του Hellenic International Business Angels Summit τον Ιούνιο του 2022 στην Αθήνα (www.ibasummit.org) και του ετήσιου συνεδρίου του EBAN (www.eban.org/annual-congress), τον Μάιο του 2023 στην Θεσσαλονίκη.

Ταυτόχρονα, διοργανώθηκαν από το HeBAN πολυάριθμα webinars για τα μέλη του με πρωτοπόρους angels ομιλητές από όλο τον κόσμο. «Το HeBAN παραμένει προσηλωμένο στους στόχους του και συνεχίζει να στηρίζει τόσο το ελληνικό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων όσο και εταιρείες, που χρειάζονται κεφάλαια για την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και επιχειρηματικών ιδεών» καταλήγει η ανακοίνωση.