Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Άθλος χαρακτηρίστηκε το αποτέλεσμα της σταυροδοσίας του Άδωνι Γεωργιάδη  στο Β1 τομέα  Αττικής. Έπιασε  τη  δεύτερη θέση με 64.004 σταυρούς όταν ο Κωστής Χατζηδάκης ήρθε πρώτος με 71.634 σταυρούς. Ο προσδιορισμός του αποτελέματος του Άδωνι ως άθλου προήλθε από στέλεχος της Νέας  Δημοκρατίας με έντονη δραστηριότητα στον τομέα  Β1.

Οι 64.004 σταυροί που έλαβε  ο Άδωνις Γεωργιάδης ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα στη δουλειά που έχει επιτελέσει ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αλλά και στην  αγάπη που  του δείχνουν οι ψηφοφόροι στο πρόσωπό του. Δεν είναι προϊόν του κομματικού μηχανισμού.

Το υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος αποκάλυψε στο συνομιλητή του ότι η κομματική γραμμή ήταν άλλοι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της Νέας  Δημοκρατίας.

Ο κομματικός μηχανισμός, λόγω της δυναμικής υπέρ του Άδωνι Γεωργιάδη στους ψηφοφόρους  του κόμματος, φαίνεται ότι τον έβγαλε από τη «μοιρασιά» λέγοντας ότι έχει ρεύμα  ο υπουργός δεν χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια.

Βέβαια όσοι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας όταν δέχθηκαν προτάσεις να μη σταυρώσουν τον Άδωνι Γεωργιάδη, μάλλον έκαναν «αντάρτικο» πίσω από το παραβάν, όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα, αφού δεν ακολούθησαν την κομματική γραμμή.

Ο άθλος τεμηριώνεται περισσότρερο αν σκεφτούμε ότι ο μηχανισμός ελέγχει συχνά και τη σταυροδοσία σε εκλογικά τμήματα, με κομματικούς αντιπροσώπους, που παραδοσιακά προσθέτουν σταυρούς στους εκλεκτούς υποχηφίους, όταν τους το επιτρέπει ο τρόπος δουλειάς της εφορευτικής.

Στον τομέα Β1 η Νέα Δημοκρατία ενίσχυσε πάντως τη δύναμή της. Το ποσοστό της ανήλθε στο 46,02% στις κάλπες της 21ης Μαΐου από 45,81%. Έλαβε 165.029 ψηφοδέλτια από 152.558  του 2019 με αποτέλεσμα να εκλεγούν 9 βουλευτές με απλή αναλογική από 7.

Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στο 18,76%  λαμβάνοντας  67.266 ψηφοδέλτια από 28,22% και 99.992 ψηφοδέλτια του 2019. Ο ΣΥΡΙΖΑ  με απλή αναλογική έχασε μία έδρα στις πρόσφατες  εκλογές.

Και όπως θα έλεγε ένας παρατηρητικός με τους αριθμούς, ο Άδωνις, που τόσο συμπαθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε σχεδόν τόσους σταυρούς όσους το κόμμα τους….