Πηγή Εικόνας: AEGEAN

Με πληρότητα που ξεπερνά το 80% προσγειώθηκε χθες νωρίς το απόγευμα η πρώτη απευθείας πτήση της AEGEAN από τη Βαρκελώνη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», αποτελώντας ένα ακόμη ενθαρρυντικό σημάδι για την εξαιρετική δυναμική της Θεσσαλονίκης και την προοπτική της να προσελκύσει τη φετινή σαιζόν αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον.

Πρόκειται για ένα ακόμη νέο δρομολόγιο της αεροπορικής εταιρίας που στο εξής και έως τα τέλη του φθινοπώρου θα διασυνδέει απευθείας δυο φορές την εβδομάδα την κορυφαία ισπανική πόλη με τη Θεσσαλονίκη, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τις απευθείας διασυνδέσεις της πόλης με διεθνείς και ελληνικούς προορισμούς.

Συγκεκριμένα οι πτήσεις της AEGEAN θα αναχωρούν κάθε Δευτέρα και Παρασκευή από Θεσσαλονίκη στις 12:10 (τοπική) με άφιξη στις 14:10 (τοπική) στη Βαρκελώνη, ενώ οι πτήσεις επιστροφής θα αναχωρούν στις 14:55 (τοπική) από Βαρκελώνη με άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 18:35 (τοπική).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε το δρομολόγιο να εκτελείται έως τα μέσα Σεπτεμβρίου αλλά ήδη με τις πρώτες ενδείξεις των προκρατήσεων παρατάθηκε έως τα τέλη Οκτωβρίου (έως 27/10) με την αεροπορική εταιρία να εξετάζει τη διατήρηση του δρομολογίου και το χειμώνα.

Η AEGEAN πάντως φαίνεται πως συνεχίζει με συνέπεια το πλάνο επένδυσης στη Θεσσαλονίκη καθώς αυξάνει κατά 30% τις συνολικά προσφερόμενες θέσεις εξωτερικού στοχεύοντας να ξεπεράσει τη φετινή χρονιά τα 2,5 εκατομμύρια επιβάτες.

Συνολικά το πρόγραμμα απευθείας δρομολογίων εξωτερικού της AEGEAN από τη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει 22 προορισμούς σε 12 χώρες (9 προορισμούς προς Γερμανία, 3 προς Ιταλία, και 1 προς Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Ελβετία, Βέλγιο, Κύπρο, Αρμενία και Γεωργία) με τις πτήσεις προς Βαρκελώνη, Βενετία, Κολονία, Τυφλίδα και Γιερεβάν να εκκινούν για πρώτη φορά και να αποτελούν τους 5 νέους προορισμούς που προστέθηκαν στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης συγκριτικά με την περυσινή χρονιά.

Συγκεκριμένα η AEGEAN πετάει προς: Ρώμη, Ζυρίχη, Βερολίνο, Μιλάνο, Τελ Αβίβ, Αμβούργο, Βρυξέλες, Ντύσελντορφ, Λάρνακα, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Στουτγκάρδη, Ανόβερο, Νυρεμβέργη, Παρίσι , Βαρκελώνη, Βενετία, Κολονία Τυφλίδα και Γιερεβάν. Ενώ το πρόγραμμα εσωτερικού περιλαμβάνει δρομολόγια προς Αθήνα, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Κω, Μυτιλήνη, Χίο, Πάρο, Μύκονο, Σαντορίνη, Καλαμάτα, Λήμνο, Σάμο και Ικαρία.

To αεροδρόμιο «Μακεδονία της Θεσσαλονίκης αποτελεί τη 2η μεγαλύτερη βάση της AEGEAN σε επιβατική κίνηση με την αεροπορική να επενδύει συστηματικά στην ανάπτυξη του προορισμού τόσο τη θερινή όσο και τη χειμερινή περίοδο. Μάλιστα το χειμώνα του 2022-2023 ξεκίνησαν και διατηρήθηκαν κατά τη χειμερινή περίοδο απευθείας δρομολόγια προς Ρώμη, Μιλάνο, Βερολίνο, Βρυξέλες και Ζυρίχη δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να καθιερωθεί η Θεσσαλονίκη σε city break προορισμό.