Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Η πορεία υλοποίησης των έργων και οι δυνατότητες για επιπλέον υποδομές και αναπλάσεις στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης μέσα από τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Περιφέρειας Αττικής συζητήθηκαν στη συνάντηση του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, με τον δήμαρχο, Γιάννη Κωνσταντάτο, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη συζήτηση συμμετείχαν, επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα, Χρ. Θεοδωρόπουλος και ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής, Αλ. Καλογερόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκαν οι προτεραιότητες στα υπό εξέλιξη έργα για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοσίων κτιρίων και η προώθηση των παρεμβάσεων σχετικά με τη βελτίωση της αστικής κινητικότητας και τον ηλεκτροφωτισμό της Λ. Αργυρουπόλεως, στο πλαίσιο της βιοκλιματικής, περιβαλλοντικής και ενεργειακής αναβάθμισης των υποδομών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην κατασκευή του Πάρκου ΑμΕΑ με χρηματοδότηση από πόρους της Περιφέρειας και στη δυνατότητα ένταξης στο ΠΕΠ Αττικής έργων ενεργειακής αναβάθμισης αθλητικών χώρων του δήμου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Σημειώνεται, πως πρόσφατα η Περιφέρεια Αττικής υπέγραψε προγραμματική σύμβαση, ύψους 740.000 ευρώ, για την ενεργειακή αναβάθμιση του φωτισμού σε σχολεία του Δήμου ενώ πριν από λίγες ημέρες εγκαινιάστηκε η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο 1ο Δημοτικό Ελληνικού με πόρους από την Περιφέρεια.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η Περιφέρεια αξιοποιεί στο έπακρο τα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να εξασφαλιστούν σύγχρονες υποδομές με ποιότητα και περιβαλλοντικό πρόσημο σε κάθε δήμο της Αττικής. «Με τον δήμαρχο, Γιάννη Κωνσταντάτο, έχουμε καταφέρει να προωθήσουμε σημαντικά έργα στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, έναν δήμο που αποτελεί κρίσιμο κρίκο στην αλυσίδα ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου της Αττικής και εξελίσσεται συνεχώς σε δήμο-πρότυπο της Αττικής. Σήμερα, επικαιροποιήσαμε την πορεία των έργων που ήδη έχουν δρομολογηθεί, εξετάζοντας παράλληλα τις δυνατότητες για περαιτέρω στήριξη του Δήμου μέσα από τα νέα προγράμματα της Περιφέρειας».

Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντάτος ευχαρίστησε την Περιφέρεια, υπογραμμίζοντας πως στο πρόσωπο του περιφερειάρχη βρίσκει έναν σταθερό σύμμαχο και η δημιουργική συνεργασία τους «έχει να επιδείξει ορατά αποτελέσματα στους πολίτες».