Δύο ακόμη περιοχές της Εύβοιας θα αποκτήσουν υποδομές υδατοδρομίων με την υπογραφή των σχετικών ΚΥΑ ίδρυσης υδατοδρομίων στους Λιμένες Αλιβερίου και Λουτρών Αιδηψού από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο. Ειδικότερα, χορηγούνται άδειες στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας Ανώνυμη Εταιρεία» και διακριτικό τίτλο «Ο.Λ.Ν.Ε. Α.Ε.», προκειμένου να προβεί στις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες για την κατασκευή του συνόλου των απαιτούμενων εγκαταστάσεων υδατοδρομίου, στις περιοχές του Λιμένα Αλιβερίου και του Λιμένα Λουτρών Αιδηψού.

Υπενθυμίζεται ότι άδειες ίδρυσης έχουν χορηγηθεί, επίσης, στα υδατοδρόμια Ίου, Βόλου, Ρεθύμνου, Καλαμάτας, Κυλλήνης και Κύμης, ενώ συνολικά, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξετάζονται άλλα 20 αιτήματα χορήγησης αδειών ίδρυσης υδατοδρομίων, καθώς υποβλήθηκαν νέες αιτήσεις που αφορούν στη δημιουργία υποδομών υδατοδρομίων σε Μυτιλήνη, Ρόδο, Αγαθονήσι, Κάσο, Τήλο και Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου. Επιπλέον, έχουν χορηγηθεί Βεβαιώσεις Αποδοχής Τεχνικού Φακέλου, που επιτρέπουν την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων, στη Σκόπελο, την Αλόννησο, τη Σκύρο και στην Τήνο, ενώ εξετάζεται ο σχετικός φάκελος που αφορά στο υδατοδρόμιο Πάτμου.

Με αφορμή τη χορήγηση Αδειών ίδρυσης Υδατοδρομίων στους λιμένες Αλιβερίου και Λουτρών Αιδηψού, ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε: «Η Εύβοια αποκτά ένα σημαντικό δίκτυο υποδομών υδατοδρομίων που θα επιτρέψουν στο μέλλον την αεροπορική σύνδεση με πολλά σημεία του νησιού, καλύπτοντας τη γεωγραφική της έκταση. Παράλληλα, με την ανάπτυξη ανάλογων υποδομών στις Σποράδες, που έχει ήδη δρομολογηθεί, καθώς και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, διαμορφώνονται προϋποθέσεις ώστε να καταστεί η Εύβοια ένας προορισμός με σημαντική αεροπορική κάλυψη, αλλάζοντας ριζικά τα δεδομένα στην ποιότητα των μεταφορικών υπηρεσιών, με άμεσα οφέλη τόσο για την περαιτέρω τουριστική της ανάπτυξη όσο και για τη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης των κατοίκων σε άλλες περιοχές της χώρας».