Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού «ATM DUBAI 2023» στο Ντουμπάι (1-4/5), συμμετείχε η Περιφέρεια Αττικής, ως συνεκθέτης στο εθνικό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας προώθησης του τουριστικού της προϊόντος.

Η έκθεση ATM (Arabian Travel Market) αποτελεί το κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός για τον κλάδο των ταξιδιών στη Μέση Ανατολή τα τελευταία 29 χρόνια και στη διάρκεια της πραγματοποιούνται συμφωνίες 2,5 δισ. δολαρίων, ενώ προσελκύονται χιλιάδες εκθέτες και travel trade επισκέπτες από όλο τον κόσμο μέσω των ζωντανών και εικονικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται.

Στη διοργάνωση παρευρέθηκαν πάνω από 2.000 εκθέτες και περίπου 34.000 επισκέπτες από περισσότερες από 150 χώρες.

Με αφορμή την παρουσία στην έκθεση ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Η Αττική αποτελεί ένα μοναδικό τουριστικό προορισμό για τον διεθνή ταξιδιώτη. Η Αττική διαθέτει υψηλού επιπέδου γαστρονομία και μοναδικά αγροδιατροφικά προϊόντα που αποτελούν τη βάση της ελληνικής διατροφής. Αλλάζουμε ριζικά την εικόνα της περιφέρειας με υπερσύγχρονες υποδομές, που ενισχύουν την προσβασιμότητα στην Αττική. Αναπλάθουμε πλήρως το παράκτιο μέτωπο και αναδεικνύουμε τα κοσμοπολίτικα νησιά της Αττικής μας. Όλα αυτά αποτελούν μια ανοικτή πρόσκληση στους επισκέπτες από το Ντουμπάι, τους οποίους περιμένουμε για να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία».

Στόχος της Περιφέρειας Αττικής, είναι η στοχευμένη προσέγγιση της αγοράς της Μέσης Ανατολής, καθώς προσφέρει πληθώρα ταξιδιωτικών εμπειριών, προορισμών, ποιότητα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, οι οποίες την καθιστούν ένα δημοφιλή προορισμό για τους λαούς της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου.

Κατά την έκθεση οι εκπρόσωποι της περιφέρειας πραγματοποίησαν δεκάδες προγραμματισμένες επαγγελματικές συναντήσεις με παράγοντες της τοπικής και διεθνούς αγοράς, όπως με επαγγελματίες του κλάδου και με media, ενώ συμμετείχαν σε Buyers’ Speed Networking Event με επαγγελματίες του τουρισμού και πραγματοποίησαν πλήθος ολιγόλεπτων επαφών με επαγγελματίες του.

Τέλος, την Περιφέρεια εκπροσώπησαν η Αθηνά Κολυβά και ο Αθανάσιος Θανάσου από τη δ/νση Τουρισμού της Περιφέρειας.