Πηγή Εικόνας: agROBOfood

Τη φετινή χρονιά, και στη χώρα μας, συζητήθηκε έντονα η απουσία εργατών γης σε μια περίοδο που διεθνώς η αυτοματοποίηση στη γεωργία αυξάνεται και ειδικότερα αυξάνεται η ανάγκη οικοδόμησης ενός οικοσυστήματος που θα ενθαρρύνει την υιοθέτηση ρομποτικών τεχνολογιών.

Το ερευνητικό έργο agROBOfood χτίζει το Ευρωπαϊκό οικοσύστημα για την αποτελεσματική υιοθέτηση των ρομποτικών τεχνολογιών στο γεωργικό κλάδο και πραγματοποιεί στην Αθήνα ένα σημαντικό διήμερο event. Πιο συγκεκριμένα, το agROBOfood Network Event θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Μαΐου 2023 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιερά Οδός 75, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων) και θα συγκεντρώσει επιστήμονες και ειδικούς από όλη την Ευρώπη για να συζητήσουν τις προκλήσεις και ευκαιρίες για τη γεωργοκτηνοτροφία από την ανάπτυξη και διάδοση των ρομποτικών τεχνολογιών.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις προοπτικές που διαμορφώνονται, για ιστορίες επιτυχίας παρόχων τεχνολογίας, εμπειρίες από πρωτοπόρους του τομέα, αλλά και απόψεις υπευθύνων χάραξης πολιτικής. Θα υπάρχουν επίσης ζωντανές επιδείξεις ρομποτικών τεχνολογιών, πολλές δυνατότητες για δικτύωση, ενώ παράλληλα με τη διήμερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί έκθεση επιστημονικών posters σχετικά με τα πειράματα καινοτομίας που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου.

Για την ηλεκτρονική εγγραφή σας ακολουθήστε το σύνδεσμο https://bit.ly/3T8oCH9