«Η ανάπτυξη δεν μπαίνει στον αυτόματο πιλότο. Δεν είναι δεδομένη, επειδή εισρέουν κοινοτικοί πόροι. Σήμερα -μέσα σε ένα περιβάλλον αβέβαιο και ρευστό- η ανάπτυξη απαιτεί σταθερότητα, σοβαρότητα και συνέπεια. Αυτό που ζητάμε από την επόμενη κυβέρνηση -όποια κι αν είναι αυτή- είναι να σεβαστεί την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι τώρα και να μας υποστηρίξει στα επόμενα βήματα. Θέλουμε να ξέρουμε ότι το έδαφος κάτω από τα πόδια μας θα είναι σταθερό. Χωρίς πισωγυρίσματα».

Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Γιάννης Μασούτης, στην γενική συνέλευση της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Έδεσσα.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΚΕΕΕ, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς σημείωσε: «Σε μια περίοδο όπου για πρώτη φορά τα “θέλω” της Ελλάδας είναι πλήρως σταθμισμένα με τα πρέπει της Ευρώπης, η χώρα -κράτος και ιδιώτες- μπορούν  όχι μόνο να συγχρονιστούν αλλά και να συνεργαστούν».

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε στο ρόλο των επιχειρήσεων ως μοχλού ανάπτυξης. ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ιωάννης Τσακίρης. εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις δράσεις οι οποίες πρέπει να πραγματοποιηθούν για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης τόνισε την ανάγκη ύπαρξης μίας σταθερής κυβέρνησης, ώστε να διασφαλιστεί η ανάπτυξη και περισσότερες ευκαιρίες για όλους.

Ο κ. Μασούτης αναφερόμενος στη διακύβευση των εκλογών και τις προτεραιότητες τις οποίες πρέπει να θέσει η νέα κυβέρνηση είπε ακόμη τα εξής: «Τα προηγούμενα χρόνια ο επιχειρηματικός κόσμος αγωνίστηκε, πάλεψε, μάτωσε. Επιβιώσαμε και σταθήκαμε στα πόδια μας, με τεράστιο κόστος – οικονομικό και ψυχικό. Είναι η ώρα να κοιτάξουμε πάλι μπροστά. Αυτή τη δυνατότητα οφείλει να μας εξασφαλίσει η επόμενη κυβέρνηση».