Δύο διαγωνιστικές διαδικασίες για την επιλογή των τεχνικών εταιρειών που θα την συνδράμουν σε ισάριθμα έργα στο Ελληνικό ολοκληρώνει τις επόμενες ημέρες η Lamda Development.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, προϋπολογισμού περίπου 100 εκατ., εντός του πάρκου στο Ελληνικό, έχει επιλεγεί η κοινοπραξία των Intrakat – Μυτιληναίου.

Την ίδια στιγμή προβάδισμα για Early Contractor Involvement (ECI) του Vouliagmenis Mall Complex – VMC (εμπορικό κέντρο και γραφειακοί χώροι) επένδυση ύψους 350 εκατ. (capex) έχει η κοινοπραξία των Άβαξ – Rizzani de Eccher (ιταλική εταιρεία).

Για το Vouliagmenis Mall Complex στη διαδικασία συμμετείχαν ακόμα οι κοινοπραξίες των Αρχιρόδον – Ibuild, ΓΕΚ Τέρνα – ACC και Άκτωρ – Man, ενώ για τις αθλητικές εγκαταστάσεις οι ΓΕΚ Τέρνα, Άκτωρ και Άβαξ.

Το VMC είναι ο ένας από τους τέσσερις πόλους που περιλαμβάνει το Επιχειρηματικό Κέντρο (Commercial Hub) επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και τον σχεδιασμό του έχει αναλάβει το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Aedas, με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Εκτός από το εμπορικό κέντρο (90 χιλ. τ.μ. εκμισθώσιμη επιφάνεια) περιλαμβάνει γραφειακούς χώρους (40 χιλ. τμ.) για τους οποίους υπήρχε μια αρχική συμφωνία για την αγορά τους από την Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να στεγάσει εκεί κεντρικές της υπηρεσίες. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία αυτή δεν θα τελεσφορήσει.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έχει ανακοινώσει η Lamda για το εμπορικό κέντρο της Βουλιαγμένης έχουν ήδη υπογραφεί – συμφωνηθεί Heads of Terms (HoT) για το 52% της μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας (GLA) και στα τέλη του 2023 αναμένεται να έχουν υπογραφεί HoT για το 70% του GLA. Η υπογραφή των συμβάσεων εμπορικής συνεργασίας αναμένεται να ξεκινήσει από τα τέλη του 2023.

Ο Early Contractor Involvement παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες πριν από την κατασκευή ενός έργου και εφόσον η συνεργασία του με την Lamda είναι η επιθυμητή ενδεχομένως η ίδια κοινοπραξία να υπογράψει και συμφωνία για την κατασκευή του έργου, όπως έγινε στην περίπτωση του Riviera Tower (αρχικά ως ECI για τον οικιστικό πύργο επελέγη η κοινοπραξία Bouygues Batiment International – Intrakat και προχθές υπέγραψε τη σύμβαση για την κατασκευή του).

Οι εγκαταστάσεις του νέου αθλητικού κέντρου στο Ελληνικό θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων κέντρο κολύμβησης, κλειστό προπονητήριο ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής, ακαδημία ενόργανης και «πολλαπλό» προπονητήριο, εγκαταστάσεις στίβου και επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ακαδημία καλαθοσφαίρισης και αντισφαίρισης (τένις),  γήπεδα beach volley και ξενώνες διαμονής αθλητών με 272 κλίνες (121 κλειδιών).