Στην αγορά οικοπέδων που βρίσκονται περιμετρικά του Smart Park προχώρησε η Reds, θυγατρική για το real estate της Ελλάκτωρ, ώστε σε συνδυασμό με τις ιδιοκτησίες του κατασκευαστικού Ομίλου στην ίδια περιοχή να προχωρήσει στην ανάπτυξη συμπληρωματικών δράσεων που θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα του εμπορικού πάρκου.

Όπως προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Reds για το 2022 όλα τα έσοδα της προήλθαν από την λειτουργία του Smart Park. Για τις υπόλοιπες ιδιοκτησίες της υπάρχει σχεδιασμός για μελλοντική ανάπτυξη και μένει να δούμε το επόμενο διάστημα αν θα προχωρήσουν με γρηγορότερο ρυθμό.

Το 2023 πάντως αναμένεται να εγγράψει κέρδη 5,7 εκατ. ευρώ από πωλήσεις ακινήτων στη Ρουμανία. Ειδικότερα, στις αρχές Απριλίου ολοκλήρωσε τη συμφωνία πώλησης του «Α» ακινήτου στη Λεωφόρο Avalansei στο Βουκουρέστι συνολικής επιφάνειας οικοπέδου 7.974 τ.μ. με την εταιρεία Vastint Romania S.R.L. έναντι τιμήματος 11,4 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον με την ίδια εταιρεία υπεγράφη δεσμευτικό προσύμφωνο (Pre-SPA), για το οποίο καταβλήθηκε προκαταβολή ύψους 0,1 εκατ. με σκοπό την ολοκλήρωση της πώλησης και του «Β» όμορου ακινήτου, έκτασης 1.170 τ.μ. επί της Λεωφόρου Tabacarilor, έναντι τιμήματος 1,6 εκατ. ευρώ.

Η Reds σε μεγάλο ποσοστό έχει περάσει στην ιδιοκτησία της Reggeborgh και συγκεκριμένα η Ελλάκτωρ, στην οποία βασικός μέτοχος είναι η προαναφερόμενη ολλανδική εταιρεία, ελέγχει το 55,456% του μετοχικού της κεφαλαίου, η Reggeborgh άμεσα κατέχει το 33,152% ενώ το επενδυτικό κοινό διατηρεί 11,391%.

Στις υπόλοιπες υπό σχεδιασμό αναπτύξεις της Reds περιλαμβάνεται το Cambas Project σε ακίνητο στην Κάντζα (Παλλήνη Αττικής) και το ακίνητο της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης.

Για την Κάντζα η Reds έχει ανακοινώσει τη δημιουργία εμπορικού – επιχειρηματικού – πολιτιστικού πάρκου με τη διαδικασία αξιοποίησής του να βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στη φάση ολοκλήρωσης του Master Plan και ενώ έχει εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την πολεοδόμηση του.

Η υπογραφή του συμβολαίου αγοραπωλησίας του ακινήτου στις Γούρνες έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του 2023. Πρόκειται για παραθαλάσσια έκταση 345.567 τ.μ., η οποία βρίσκεται 13 χλμ. από το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου. Η Reds αναφέρει ότι θα προχωρήσει στην ανάπτυξη, μεταξύ άλλων, πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, κατοικιών και εμπορικού κέντρου. Στο ακίνητο έχει προβλεφθεί η δυνατότητα ανάπτυξης καζίνο.

Η Reds έχει αναλάβει επίσης την ανάπτυξη της νέας Μαρίνας Αλίμου. Όπως σημειώνεται με αφορμή τα αποτελέσματα του 2022 η εταιρεία τελεί εν αναμονή της αναγκαίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για να προχωρήσει στη συνέχεια στην έκδοση των αδειών που απαιτούνται για την έναρξη των εργασιών.