Δύο κορυφαίες διοργανώσεις του εγχώριου yachting, του ιδιαίτερα δυναμικού κλάδου του ελληνικού τουρισμού, πραγματοποιούνται τις προσεχείς ημέρες υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Πρόκειται για τα Yachting Awards 2023, η τελετή των οποίων (honorary gala) θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο της Αθήνας και το East Med Yacht Show (EMMYS), που θα λάβει χώρα από τις 4 έως τις 6 Μαΐου στον Πόρο.

 

Τα Yachting Awards θεσμοθετήθηκαν το 2019 από την ONDECK Media με στόχο να τιμήσουν και να αναδείξουν τους άξιους επαγγελματίες του κλάδου, που με τις δραστηριότητές και το έργο τους συμβάλλουν στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και στην εξέλιξη του yachting στην Ελλάδα, έχοντας επιτύχει να τοποθετήσουν τη χώρα μας μεταξύ των κορυφαίων προορισμών yachting στον κόσμο. Η εκδήλωση για τη φετινή, δεύτερη διοργάνωση των βραβείων θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία στελεχών του yachting, του θαλάσσιου τουρισμού και του τουρισμού πολυτελείας, καθώς και καλεσμένους από τον χώρο των media, των επιχειρήσεων και της πολιτικής.

 

Το East Med Yacht Show, το μεγάλο ναυτικό σαλόνι θαλασσίου τουρισμού, διοργανώνεται για 19η χρονιά, αποτελώντας βασικό κέντρο συνάντησης για Έλληνες και ξένους πράκτορες, καθώς και εκπροσώπους ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ που ειδικεύονται στην προώθηση του yachting και του θαλάσσιου τουρισμού. Στο Yacht Show θα συμμετάσχουν multihull και monohull crewed yachts, που προσφέρονται για ναύλωση στην ελληνική αγορά, με την παρουσίαση των εξειδικευμένων παροχών τους, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ανερχόμενη αγορά των catamaran. Επίσης, θα λειτουργούν περίπτερα εταιρειών που ειδικεύονται σε ναυλώσεις σκαφών και προσφορά υπηρεσιών.