Η ΔΕΗ συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρόνια στην «Παγκόσμια Ημέρα της Γης», στις 22 Απριλίου, ηλεκτροδοτώντας 4.300.000 νοικοκυριά για 24 ώρες, με ενέργεια δεσμευμένη αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ εγγυάται πως όση ενέργεια καταναλωθεί στις 22 Απριλίου τόση θα δεσμευτεί από πιστοποιημένες ΑΠΕ της ΔΕΗ διαθέτοντας δωρεάν την υπηρεσία GreenPass σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές. Με αυτόν τον τρόπο, οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από οικιακή χρήση θα μειωθούν κατά 13.000 τόνους μέσα σε μόνο μία ημέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η επιχείρηση, η ΔΕΗ μείωσε τις άμεσες εκπομπές CO2 των θερμικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής κατά 36% το 2022, σε σχέση με το 2019, και αύξησε κατά 132% τους σταθμούς ΑΠΕ που εντάχθηκαν στο δίκτυο, σε σχέση με το 2020, ενώ το 94% του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας που παρήγαγε προήλθε από μονάδες με πιστοποιημένα συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης. Στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η ΔΕΗ blue, το μεγαλύτερο δίκτυο φορτιστών στην Ελλάδα, ξεπέρασε ήδη τα 1.500 δημοσίως προσβάσιμα σημεία φόρτισης πανελλαδικά με στόχο τα 10.000 έως το 2027.

Η διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της ΔΕΗ, Σοφία Δήμτσα, δήλωσε: «Στον Όμιλο ΔΕΗ αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ευθύνη μας απέναντι στους πελάτες, τη χώρα και τον πλανήτη μας. Και την αναλαμβάνουμε. Επενδύουμε δυναμικά σε παραγωγή από ΑΠΕ, μειώνουμε θεαματικά τις εκπομπές CO2 από τη λειτουργία μας, εκσυγχρονίζουμε τα δίκτυά μας, επιβραβεύουμε τη μείωση της κατανάλωσης, διευκολύνουμε την ηλεκτροκίνηση, εκπαιδεύουμε τους καταναλωτές σε πράσινες επιλογές και στηρίζουμε δράσεις που προωθούν έναν ενεργειακά βιώσιμο τρόπο ζωής. Στις 22 Απριλίου είναι η “Παγκόσμια Ημέρα της Γης” στην οποία συμμετέχουμε και φέτος. Ως Όμιλος ΔΕΗ επενδύουμε 365 ημέρες τον χρόνο στο βιώσιμο μέλλον του πλανήτη μας».