Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον …δάσκαλό τους βρήκαν οι προμηθευτές ενέργειας με την αιφνίδια απόφαση του υπουργού ΥΠΕΝ Κώστα Σκρέκα και σε συνεργασία να με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη να εντάξουν τα τιμολόγια ρεύματος στην πλατφόρμα  e– katanalotis.gr. Από την ερχόμενη Πέμπτη 20 Απριλίου οι προμηθευτές θα αναρτήσουν τις τιμές χρέωσης ανά MWh στην πλατφόρμα – katanalotis.

Πρόκειται πλέον για την γνωστή πλατφόρμα για τους καταναλωτές αφού ήταν το εργαλείο σύγκρισης τιμών του «καλαθιού του νοικοκυριού», που με την εφαρμογή του η  επισκεψιμότητα δεκαπλασιαστηκε φθάνοντας τις 200.000 ανα ημέρα.

Υπήρξαν και ημέρες που η συμμετοχή των καταναλωτών ξεπέρασε τις 500.000.

Η ανάρτηση των τιμολογίων ρεύματος αναμένεται να αυξήσουν κατακόρυφα την επισκεψιμότητα διότι τα τιμολόγια ρεύματος είναι ένα από το σημαντικά έξοδα  ενός νοικοκυριού.

Η καταναλωτική βάση ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια και στην προοπτική να αναζητήσει το 10% τον πιο φθηνό πάροχο μέσα από την πλατφόρμα  αναμένεται να αυξηθεί κατά 700.000.

Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης όπως και η αρμόδια Γραμματεία Προστασίας του Καταναλωτή θα είναι σε θέση να αναδείξουν τον πιο φθηνό  πάροχο μετά την κρατική επιδότηση που ανακοινώνει το ΥΠΕΝ.

O ekatanalotis αναμένεται να ρίξει  την τιμή της KWh.  

Η  παρουσία του ekatanalotis στα τιμολόγια  ρεύματος αναμένεται να ξεκαθαρίσει  το τοπίο  αναφορικά  με τον πιο φθηνό πάροχο. Άλλωστε αυτή είναι η πρόθεση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος φιλοδοξεί  με τη χρήση της πλατφόρμας, θα εντείνει τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους προμηθευτές ενέργειας,

Η εξέλιξη έχει θορυβήσει τους προμηθευτές ενέργειας οι οποίοι μέχρι σήμερα η ΡΑΕ έδινε στη δημοσιότητα τις τελικές τιμές των προμηθευτών αφού δεν περιελάμβανε τις εκπτώσεις συνέπειας που φτάνουν έως το 20% από ορισμένους παρόχους ενέργειας.

Ο  Άδωνις Γεωργιάδης θα λέει ποιος είναι ο πιο  φθηνός πάροχος.

Οι διοικήσεις των εταιρειών χωρίς να το καταλάβουν βρήκαν απέναντι τους τον Άδωνι Γεωργιάδη, θα αναδείξει τον ακριβό αλλά και τον φθηνό πάροχο βραχυκυκλωνοντας τους προμηθευτές, οι οποίοι τον Μάιο πρέπει να παρουσιάσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να αποφύγουν τα σχόλια του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων.