Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σειρά θετικών εξελίξεων στην αγορά ενέργειας, στις οποίες περιλαμβάνονται η διατήρηση των περιθωρίων διύλισης σε υψηλά επίπεδα, η απομάκρυνση των ανησυχιών για ύφεση, η μείωση του ενεργειακού κόστους και η διατήρηση της δυναμικής της ζήτησης καυσίμων, επεσήμανε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Motor Oil Πέτρος Τζαννετάκης κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του 2022 στους αναλυτές. Ο ίδιος απέφυγε να διατυπώσει προβλέψεις για τα αποτελέσματα του 2023 καθώς όπως είπε το εξωτερικό περιβάλλον παραμένει ρευστό, τόνισε ωστόσο ότι αν διατηρηθούν οι τρέχουσες τάσεις θα συνεχιστούν οι υψηλές αποδόσεις.


Ο κ. Τζαννετάκης ανέφερε ότι ο όμιλος εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για εξαγορές στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενώ συνεχίζει παράλληλα την υλοποίηση δικών του έργων. Στο πλαίσιο αυτό έως το τέλος του έτους προβλέπεται η λειτουργία νέων μονάδων ισχύος 60 μεγαβάτ.

Σε σχέση με την πορεία υλοποίησης της πλωτής δεξαμενής Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Κόρινθο, υπογράμμισε ότι το market test ολοκληρώθηκε επιτυχώς, ωστόσο η τελική επενδυτική απόφαση θα ληφθεί αφού εξεταστούν τα νέα δεδομένα όπως η άνοδος του κόστους των πλοίων, τα οποία επιπλέον έχουν γίνει δυσεύρετα. Τέλος, τόνισε ότι η κατασκευή της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο που υλοποιείται από κοινού με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, προχωρά σύμφωνα με το πρόγραμμα.