Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην ανέγερση υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας 5* στη Πάρο προχωρά η ΕΚΤΕΡ και για το σκοπό αυτό σύναψε κοινό ομολογιακό δάνειο με την Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο συγχρηματοδότησης Δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 42,640 εκατ. ευρώ.

Το επενδυτικό σχέδιο που πρόκειται να υλοποιήσει η τεχνική εταιρεία αποτελεί επιλέξιμη επένδυση ΤΑΑ/ΕΣΑΑ – εντός της Ελληνικής Επικράτειας, συνολικού προϋπολογισμού 53,3 εκατ. ευρώ που άπτεται στον θεματικό άξονα – πυλώνα «Εξωστρέφεια» του Ταμείου Ανάκαμψης. H εκταμίευση του δανείου θα γίνει τμηματικά ανάλογα με την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών του έργου.

Η εν λόγω επένδυση είναι στην περιοχή του Άη Γιάννη του Δέτη (προς Κολυμπήθρες – Μοναστήρι, 4 χιλιόμετρα από τη Νάουσα και 11 χιλιόμετρα από την Παροικιά της Πάρου).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το έργο βρίσκεται στη φάση των αδειοδοτήσεων. Πρόκειται  για ένα σύνθετο τουριστικό κατάλυμα (ήπιες τουριστικές κατοικίες, τουριστικά καταλύματα ή και κάμπινγκ κ.α.), επιφάνειας περίπου 12.000 τ.μ. σε έκταση σχεδόν 327 στρεμμάτων.

Να σημειωθεί ότι η ΕΚΤΕΡ στην Πάρο έχει κατασκευάσει το πεντάστερο luxury resort «Summer Senses» δυναμικότητας 100 δωματίων στην περιοχή́ της Πούντας – Μάρπησσας.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία (9μηνο 2022), ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ΕΚΤΕΡ ήταν 12,32 εκατ. ευρώ, τα μικτά κέρδη σε 1,447 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη 283 χιλ. ευρώ.