Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Το «πράσινο φως» για την έναρξη των διαδικασιών του έργου ανάπλασης και διαπλάτυνσης της Λεωφ. Ηρακλείου με συνολικό πλάτος 15 μέτρων, δόθηκε με την δημοσίευση στο ΦΕΚ του Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου.

Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό επί της λεωφόρου Ηρακλείου προβλέπονται δύο ρεύματα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, θέσεις στάθμευσης, πεζοδρόμια πλάτους δύο μέτρων και, φυσικά, όλες οι απαραίτητες υποδομές, όπως αντιπλημμυρικοί αγωγοί, φρεάτια υδροσυλλογής κτλ.

Της έγκρισης της μελέτης προηγήθηκαν συντονισμένες ενέργειες του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων.

Ο περιφερειάρχης με αφορμή τη θετική έκβαση επισήμανε ότι με τη συνεργασία περιφέρειας και δήμων επιλύονται χρόνια ζητήματα, σημειώνοντας:

«Η ανάπλαση και διαπλάτυνση της Λεωφ. Ηρακλείου είναι ένα κρίσιμο έργο, καθώς θα αλλάξει την εικόνα του Ηρακλείου τόσο σε ό,τι αφορά την κυκλοφοριακή κίνηση, όσο και την καθημερινότητα των πολιτών, την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα. Επιπλέον, θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής λόγω περιορισμού των ρύπων των αυτοκινήτων μέσω της αποφυγής κυκλοφοριακής συμφόρησης και της διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των πεζών. Ως Περιφέρεια Αττικής συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε το στρατηγικό μας σχεδιασμό, για μια νέα εικόνα της Αττικής μας, με στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών».

Η υλοποίηση των ρυθμίσεων θα έχει ως αποτέλεσμα την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση σε όλα τα οικοδομικά τετράγωνα κατά μήκος της Λεωφόρου, την αναβάθμιση των καταστημάτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον δήμο λόγω καλύτερης κυκλοφορίας των οχημάτων και διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των πεζών.