Τα έργα Αγροδιατροφής στη Βόρεια Εύβοια συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη συμμετοχή της γενικής γραμματέως Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνας Καλογήρου και του επικεφαλής του Προγράμματος Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας, Σταύρου Μπένου.

 

«Εργαζόμαστε συστηματικά για τη γρήγορη υλοποίηση του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας», δήλωσαν η κυρία Καλογήρου και ο κ. Μπένος.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στα 9 έργα προτεραιότητας του τομέα της Αγροδιατροφής που συμπεριλαμβάνονται στο Masterplan, το οποίο παραδόθηκε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στις 16 Ιανουαρίου.

 

Από αυτά, τα τέσσερα έργα χρηματοδοτούνται από πόρους του ΥΠΑΑΤ και για τα οποία έγινε διεξοδική συζήτηση και προσδιορίστηκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την επίσπευσή τους.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι γενικοί διευθυντές Γεωργίας και Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, στελέχη της Διαχειριστικής και συνεργάτες του κ. Μπένου. Μέσω τηλεδιάσκεψης έλαβαν μέρος εκπρόσωποι του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, Χρήστου Τριαντόπουλου, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της υποεπιτροπής «Εύβοια Μετά».