Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Τον Πλατύκαμπο, του Δήμου Κιλελέρ, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της περιοδείας του στη Λάρισα.

«Προσγειώθηκα πριν από λίγο στην 110 Πτέρυγα Μάχης και είχα την ευκαιρία να δω τα απτά παραδείγματα της πάρα πολύ στενής στρατηγικής συνεργασίας πια που έχουμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την παρουσία αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εδώ στη Λάρισα. Είναι μία μόνο μικρή ένδειξη του πώς έχουμε αναβαθμίσει τον ρόλο τής Ελλάδος γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά. Η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή σε όλα τα επίπεδα απ’ ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια», σημείωσε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια χαιρετισμού του σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολίτες που τον υποδέχθηκαν.

 

Έμφαση στη στήριξη του αγροτικού κόσμου

«Στη διάρκεια της τετραετίας δώσαμε μεγάλη έμφαση στη στήριξη του αγροτικού κόσμου», τόνισε ακόμα, προσθέτοντας:

«Δεν είναι τώρα η ώρα να σας πω όλα όσα πετύχαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια. Θα συγκρατήσω μόνο αυτά τα οποία είπαν οι προλαλήσαντες, ως προς τη πολύ μεγάλη έμφαση την οποία έχουμε δώσει στη στήριξη του αγροτικού κόσμου μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία ποτέ δεν είχε στη διάθεσή της η χώρα. Θέλω να θυμίσω: Καινούριο ΕΣΠΑ, περισσότεροι πόροι για τα περιφερειακά προγράμματα, για το ΠΕΠ Θεσσαλίας. Καινούριο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, το διαπραγματεύτηκα προσωπικά στις Βρυξέλλες και εξασφάλισα να μην έχουμε μειώσεις στις βασικές επιδοτήσεις των αγροτών μας».

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο «σημαντικό πρόσθετο εργαλείο του Ταμείου Ανάκαμψης, από το οποίο θα διοχετεύσουμε πολλούς πόρους σε έργα τα οποία είναι εξαιρετικά σημαντικά για εσάς». «Αναφέρομαι σε νέα αρδευτικά έργα, θα πούμε περισσότερα σήμερα το μεσημέρι για όλα τα αρδευτικά έργα τα οποία υλοποιούμε. Αλλά και σε έργα παραγωγής φθηνής ενέργειας, έτσι ώστε να μπορείτε να συνδυάσετε την παραγωγή φθηνής ενέργειας με την καλλιέργεια προϊόντων τα οποία πια πρέπει να είναι ανταγωνιστικά και να βρίσκουν θέσεις στις παγκόσμιες αγορές, με βάση την ποιότητά τους», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Επιστρέφουμε στους πολίτες και ειδικά στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, το προϊόν της ανάπτυξης

Ακόμα προσέθεσε πως «επιστρέφουμε όλον τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης για όλο το χρόνο, υλοποιούμε αυτή τη δέσμευσή μας, 80 εκατομμύρια κόστος».

Σημείωσε πως «μπορούμε να το κάνουμε, και θέλω να το τονίσω αυτό, γιατί η οικονομία μας αναπτύσσεται πιο γρήγορα από ό,τι περιμέναμε και εμείς. Γιατί προσελκύουμε επενδύσεις, διότι έχουμε βάλει τη χώρα πια σε μία διαφορετική αναπτυξιακή τροχιά» και τόνισε:

«Θέλω να ξέρετε ότι όλα αυτά τα οποία επιστρέφουμε στους πολίτες, στους αγρότες μας, στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στα νοικοκυριά τα οποία δοκιμάζονται, δεν είναι προϊόν ούτε πρόσθετου δανεισμού, ούτε υπερφορολόγησης. Το προϊόν της ανάπτυξης επιστρέφουμε στους πολίτες και ειδικά στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες».

 

Θέλουμε να κάνουμε τον πρωτογενή τομέα πρωταθλητή στην Ευρώπη

Τα κάναμε όλα καλά; ρώτησε ο πρωθυπουργός για να απαντήσει «Όχι», και εξήγησε:

«Υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα τα οποία πρέπει να λύσουμε; Βεβαίως και υπάρχουν. Αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η χώρα έχει αλλάξει πια πίστα, ότι η πορεία την οποία έχουμε προδιαγράψει είναι μια πορεία αισιοδοξίας και ότι όλοι οι Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών μας, έχουν κάθε λόγο να γνωρίζουν ότι με αυτή την κυβέρνηση θα έχουν ένα συνομιλητή ο οποίος θα είναι αξιόπιστος, ο οποίος θα στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους και με τον οποίο μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για να κάνουμε και τον πρωτογενή μας τομέα πρωταθλητή στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο σκοπός μου και για αυτό το σκοπό θα εξακολουθούμε να δουλεύουμε, σε συνεργασία πάντα με την Περιφέρεια».

Ο κ.Μητσοτάκης με αφορμή την ερώτηση που του απηύθυναν στη συνένετυξη που έδωσε ραδιόφωνο των Τρικάλων ”και με τις περιφερειακές εκλογές τι θα γίνει, που έρχονται μετά τις εκλογές;”» σημείωσε: «Λέω τι θα γίνει; Εδώ έχουμε τον καλύτερο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας τον οποίο θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε και με τον οποίο θα εξακολουθούμε να συνεργαζόμαστε άριστα» και κατέληξε τονίζονας:

«Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, να σας μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Θα τηρήσουμε τη συμφωνία αλήθειας την οποία είχαμε υπογράψει, θα την τηρήσουμε και την επόμενη τετραετία. Γιατί θέλω να ξέρετε ότι προσβλέπω πολύ στη δική σας στήριξη.

Προσβλέπω στη στήριξη των παλιών και νέων φίλων της Νέας Δημοκρατίας, στις επερχόμενες εκλογές οι οποίες θα γίνουν κάποια στιγμή την άνοιξη.

Δώστε μας τη δυνατότητα να συνεχίσουμε την πορεία την οποία έχουμε χαράξει, να πάμε τη χώρα ακόμα πιο ψηλά, να πάμε τη Θεσσαλία ακόμα πιο ψηλά. Μπορούμε να το πετύχουμε και θα το πετύχουμε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Κ. Αγοραστός: Όποτε χρειάζεται, ανά πάσα στιγμή σηκώνεις το τηλέφωνο και δίνεις λύσεις

«Αγαπητέ κύριε πρωθυπουργέ της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, θέλω να σας ευχαριστήσω. Και θέλω να σας ευχαριστήσω, γιατί όποτε χρειάζεται σηκώνεις το τηλέφωνο, ανά πάσα στιγμή και στις δύσκολες και στις μεγάλες στιγμές και δίνεις λύσεις. Θέλω να σας ευχαριστήσω που και στις δύσκολες στιγμές ήσασταν παρόντες. Ήσασταν παρών με έργα, όχι με λόγια», ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η Θεσσαλία μπορεί να ελπίζει ότι λύνει το αρδευτικό της και το υδρευτικό της πρόβλημα, με μεγάλα έργα, διαγενεακά έργα, έργα ουσίας, έργα που ακουμπάνε την ψυχή των ανθρώπων της παραγωγής, έργα που δίνουν οξυγόνο ελπίδας να συνεχίσουν οι άνθρωποι τη βιώσιμη καλλιέργειά τους, εδώ στον Πλατύκαμπο, αλλά και σε όλη τη Θεσσαλία», προσέθεσε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος σημείωσε: «Έχουμε μια άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια και με τα Υπουργεία. Εγώ το μόνο που θα ήθελα να σας τονίσω, ότι ο Δήμος Κιλελέρ θέλω να ξέρετε ότι έχει 960.000 στρέμματα και τα 650.000 στρέμματα είναι καλλιεργήσιμα. Καλλιεργεί τα πάντα. Εδώ είναι νεαροί αγρότες, με ακούν. Το σημαντικότερο πρόβλημα που έχουμε, πέρα από το ενεργειακό, το σημαντικότερο πρόβλημα που έχουμε είναι το πρόβλημα του νερού. Πράγματι ο Δήμος Κιλελέρ έχει τεράστιο πρόβλημα, η Θεσσαλία έχει τεράστιο πρόβλημα».

«Με μεγάλη χαρά σε καλωσορίζουμε στο Δήμο Κιλελέρ. Είναι ο κατ’ εξοχήν αγροτικός Δήμος όλης της Ελλάδος με ένα εκατομμύριο περίπου καλλιεργήσιμα στρέμματα. Ο Δήμος με διεκδικήσεις του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου και με τη συμπαράσταση τη δική σας και της κυβέρνησης είναι ένα εργαστήριο έργων.

Παρόλα αυτά όμως, ο αγροτικός κόσμος υποφέρει. Χρειαζόμαστε συμπαράσταση γιατί μετά την καραντίνα και μετά τον πόλεμο της Ουκρανίας έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά τα εφόδια και παίρνουμε πολύ χαμηλές τιμές», είπε ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών Τεχνικών Έργων Κιλελέρ Αλέκος Χονδρονάσιος.

«Είναι μεγάλη μας χαρά που είστε εδώ, είναι μεγάλη μας χαρά που η κυβέρνησή σας και εσείς ως Πρωθυπουργός στηρίξατε έμπρακτα τον αγροτικό κόσμο και δη τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Το 50% μείωση φορολογίας είναι ένα πολύ σημαντικό σημάδι το τι σημαίνει ότι μια κυβέρνηση θέλει να στηρίξει έμπρακτα ένα συνεταιρισμό”.