Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Ένα αντιπλημμυρικό έργο, που αναμένεται να λύσει πολλά προβλήματα στον δήμο Φυλής, ξεκίνησε τη Δευτέρα, τονίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Περιλαμβάνει κατασκευή δικτύου αγωγών αποχέτευσης ομβρίων και φρεατίων υδροσυλλογής στους δρόμους Πηνειού (από λεωφόρο Φυλής μέχρι την οδό Αιγαίου Πελάγους), Πίνδου (από το τέρμα μέχρι την οδό Αλιάκμονος), Καραϊσκάκη (από την οδό 25ης Μαρτίου μέχρι το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ), Αιγαίου Πελάγους (από την Αλιάκμονος μέχρι τη συμβολή με την Πηνειού).

Το νέο αντιπλημμυρικό έργο είναι προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής. Το συνολικό μήκος των αγωγών υπολογίζεται σε 3χλμ. και μέσω αυτών τα όμβρια θα διοχετευτούν, αρχικά στη λίμνη ανάσχεσης του Πάρκου Πόλης των Άνω Λιοσίων και από εκεί μέσω του αγωγού Ευπυρίδων, στον Κηφισό.

Το έργο αναμένεται να ανακουφίσει την ευρύτερη περιοχή και να δώσει τέλος στα πλημμυρικά φαινόμενα που εμφανίζονταν συχνά επί της οδού Πηνειού και των πέριξ δρόμων. Κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του έργου και ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη για την ανταπόκριση και τη στήριξη στην υλοποίησή του.