Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολοκληρώνεται με το οικονομικό κλείσιμο της συμφωνίας, τις επόμενες ημέρες, η πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) στη Reds (θυγατρική της Ελλάκτωρ) του ακινήτου των 345.567 τ.μ. στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης (πρώην αμερικανική βάση).

Η εν λόγω συμφωνία θα αποφέρει στο δημόσιο 40,2 εκατ. ευρώ και πιθανότατα θα υπογραφεί (την επόμενη ή την μεθεπόμενη εβδομάδα) στην Κρήτη, εκτός απρόοπτου, παρουσία του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η Reds θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά αυτή από το κοινό ομολογιακό δάνειο των 71,4 εκατ. διάρκειας έως την 30.06.2035, που σύναψε με την Εθνική Τράπεζα και ανακοίνωσε χθες.

Η συνολική επένδυση, σύμφωνα με τη Reds, θα φτάσει τα 200 εκατ. ευρώ.

Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται 13 χλμ. από το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου. Η σχεδιαζόμενη ανάπτυξη περιλαμβάνει ξενοδοχεία σε συνδυασμό με τουριστικές κατοικίες, εμπορικό κέντρο και καζίνο, η άδεια του οποίου θα προκηρυχθεί στη συνέχεια από την Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Σύμφωνα με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης για τις Γούρνες που έχει λάβει τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος η αξιοποίηση του ακινήτου περιλαμβάνει:

A) Ζώνη Ι έκτασης 29.113 τ.μ στο νότιο τμήμα του ακινήτου με «πρόσωπο» στην παλαιά Εθνική οδό με τις χρήσεις «Θεματικά Πάρκα – Εμπορικά Κέντρα – Αναψυχή» με συντελεστή δόμησης 0,4.

B) Ζώνη ΙΙ έκτασης 316.454 τ.μ. «Τουρισμός – Αναψυχή» η οποία χωροθετείται προς βορρά με «πρόσωπο» στη θάλασσα με συντελεστή δόμησης 0,15.

[ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ]