Δυνατότητα ανάπτυξης εγκαταστάσεων υδατοδρομίου αποκτά ο Λιμένας Σκύρου, μετά τη βεβαίωση αποδοχής τεχνικού φακέλου του υδατοδρομίου που υπεγράφη από τον Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τη συγκεκριμένη βεβαίωση η εταιρεία «Υδατοδρόμιο Σκύρου Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία», που υπέβαλλε το σχετικό αίτημα άδειας ίδρυσης και λειτουργίας, έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει τις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες για την κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου.

Ανάλογες βεβαιώσεις, που επιτρέπουν την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων, έχουν χορηγηθεί στην Αλόννησο και στην Τήνο, ενώ εξετάζονται οι σχετικοί φάκελοι που αφορούν στα υδατοδρόμια Πάτμου και Σκοπέλου.

Υπενθυμίζεται ότι άδειες ίδρυσης έχουν χορηγηθεί, επίσης, στα υδατοδρόμια Ίου, Βόλου, Ρεθύμνου, Καλαμάτας, Κυλλήνης και Κύμης, ενώ συνολικά, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξετάζονται άλλα 18 αιτήματα χορήγησης αδειών υδατοδρομίων.

«Η Σκύρος αποκτά τη δυνατότητα να αναπτύξει εγκαταστάσεις υδατοδρομίου, μια εξαιρετικά χρήσιμη υποδομή για την αεροπορική σύνδεση του νησιού, μελλοντικά, με τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, αλλά και την ηπειρωτική χώρα. Οι πτήσεις υδροπλάνων μπορούν να διευκολύνουν σημαντικά την πρόσβαση στη Σκύρο, ενώ σε συνδυασμό με την πρόοδο για τη δημιουργία υδατοδρομίων στην Εύβοια και σε άλλα νησιά των Σποράδων, τίθενται οι βάσεις ώστε να αναπτυχθεί ένα βιώσιμο δίκτυο πτήσεων υδροπλάνων στην ευρύτερη περιοχή» τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος .