Ετοιμοπαράδοτο πακέτο διακοπών ήπιας περιπέτειας και δραστηριότητας στην ανατολική Χαλκιδική αναμένεται να πουλάει από τον Φεβρουάριο στην Ιρλανδία το ταξιδιωτικό πρακτορείο «Travel Department», με έδρα το Δουβλίνο, ενώ αντίστοιχες προτάσεις, που αρχικά θα εστιάσουν σε προσφορές τοπικών ξενοδοχείων, αναμένεται να «ρίξουν» σταδιακά στην αγορά και τα επίσης ιρλανδικά «Click & Go», «Cassidy Travel» και «Sunway».

Ιρλανδοί tour operators και ταξιδιωτικοί πράκτορες αναμένεται να επισκεφτούν σταδιακά την ανατολική Χαλκιδική, προκειμένου να επιθεωρήσουν ξενοδοχεία και να βιώσουν την τοπική καθημερινότητα ως εμπειρία, ζώντας για τέσσερις ημέρες ακριβώς σαν τους ντόπιους (live like local). Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργήσουν το τελικό προϊόν, που με επαρκή, πλέον, γνώση του προορισμού, θα προωθήσουν στην Ιρλανδία.

Τα θέλγητρα της ανατολικής Χαλκιδικής παρουσίασε τις προηγούμενες ημέρες στη διεθνή τουριστική έκθεση «Holiday Word Show» του Δουβλίνου ο δήμος Αριστοτέλη, που πραγματοποίησε προγραμματισμένες επαφές με υπεύθυνους σχεδιασμού και πωλήσεων ιρλανδικών τουριστικών γραφείων, με τα οποία τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε ώριμο στάδιο συνομιλιών.

Κατά τη διάρκεια των εν λόγω συναντήσεων επιβεβαιώθηκε από την πλευρά των Ιρλανδών η διάθεση συνεργασίας τους με το σύνολο των τουριστικών προορισμών του δήμου Αριστοτέλη. Το μοντέλο διακοπών «ελληνικό καλοκαίρι» (ήλιος-θάλασσα-διακοπές αναψυχής-ημερήσιες βιωματικές αποδράσεις) ήταν εκείνο που κυριάρχησε στις προτιμήσεις τους, χωρίς να αποκλείονται τα προσκυνηματικά ταξίδια και τα ταξίδια ποδηλάτου ή εμπειριών, που κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Η αποστολή του δήμου Αριστοτέλη παρουσίασε στους Ιρλανδούς ολοκληρωμένα σχέδια καλοκαιρινών διακοπών στην ανατολική Χαλκιδική, τα οποία όπως πάντα εστιάζουν σε συνδυαστικά τουριστικά πακέτα, ώστε -πέρα από τη θάλασσα- ο επισκέπτης να έρχεται σε επαφή με τις προσφερόμενες τουριστικές δυνατότητες του πεδινού και του ορεινού όγκου. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε μεταξύ άλλων το γεγονός της παραγωγής τοπικής μπύρας (στην Ιερισσό), την οποία οι Ιρλανδοί υποσχέθηκαν να τιμήσουν δεόντως.

Για «τολμηρή επαγγελματική προσέγγιση της Ιρλανδίας, που ο δήμος Αριστοτέλη πραγματοποιεί για πρώτη φορά οργανωμένα και μεθοδικά» έκανε λόγο ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος και πρόσθεσε: «Ο Δήμος λειτουργεί ως καλός αγωγός της ενέργειας που επιδεικνύει το επιχειρηματικό δυναμικό της περιοχής μας. Εισηγητές, διοργανωτές και κύριοι αποδέκτες των αποτελεσμάτων της προσπάθειας, είναι οι επιχειρηματίες της Αριστοτελικής Σύμπραξης, οι οποίοι μελετούν, διαβουλεύονται, συνθέτουν και στηρίζουν επαγγελματικές συνέργειες».