Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«H CaptainBook, η νεοσύστατη εταιρεία “back office” κάθε μικρού ή μεσαίου επαγγελματία στον κλάδο του τουρισμού, εξασφάλισε 250.000 ευρώ σε ένα pre-seed γύρο χρηματοδότησης από το επενδυτικό δίκτυο Seedblink».


Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση, ενώ προστίθεται ότι σύμφωνα με το Εlevate Greece πρόκειται για την πρώτη νεοφυή επιχείρηση από την περιοχή των Κυκλάδων που λαμβάνει αυτό το κεφαλαίο, από τον πρώτο γύρο.

Υπενθυμίζεται ότι η CaptainBook αποτελεί νεοφυή εταιρεία με έδρα τη Νάξο, η οποία βοηθά μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που παρέχουν ταξιδιωτικές υπηρεσίες να αναπτυχθούν περαιτέρω μέσω της τεχνολογίας, να απεξαρτηθούν από μεγάλα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία και να γίνουν μέρος ενός τοπικού δικτύου συνεργατών, όπως ξενοδοχεία, Airbnb, βίλες και ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2021 και έχει ήδη βοηθήσει περισσότερους από 280 επαγγελματίες να έχουν ηλεκτρονικές κρατήσεις.

Η χρηματοδότηση που εξασφάλισε η CaptainBook εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην επέκταση των υπηρεσιών της στην Ανατολική Ευρώπη και συγκεκριμένα την Πολωνία και τη Ρουμανία. Θα συνεχίσει επίσης την ανάπτυξή της σε χώρες που ήδη δραστηριοποιείται, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία. Παράλληλα, θα επενδύσει στην ανάπτυξη νέων εργαλείων/προϊόντων, αλλά και στη βελτίωση των υπαρχόντων, καθώς και στην αρτιότερη εξυπηρέτηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων παροχής τουριστικών υπηρεσιών.