«Οι αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και ο ρόλος της οργανωμένης Κοινωνίας των Πολιτών» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (ΟΚΕ) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) χθες στην Καβάλα.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, o πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, τόνισε ότι σε πείσμα του δυσμενούς περιβάλλοντος και της κυρίαρχης άποψης ότι οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι θνησιγενείς, ή ότι πρέπει να συγχωνευθούν, να προσαρμοστούν ή να σβήσουν, η ΓΣΕΒΕΕ αναγνωρίζεται πλέον ως η φωνή των μικρών επιχειρήσεων. «Και η μικρή επιχείρηση, όλο και περισσότερο γίνεται αντιληπτή στην κοινή γνώμη ως οικονομική κανονικότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε δεσμευθεί να επιμείνουμε στην ενίσχυση του πολιτικού μας ρόλου, στη δυνατότητα να εκφράζουμε πιο δυναμικά, πιο τεκμηριωμένα, περισσότερους ανθρώπους της παραγωγής και της εργασίας», ανέφερε ο πρόεδρος. Στόχος είναι η εκπροσώπηση νέων κλάδων και η ένταξη σε νέες συλλογικότητες, πρόσθεσε.

Επίσης υπογράμμισε ότι στόχος της ΓΣΕΒΕΕ είναι να εδραιωθεί η θέση της συνομοσπονδίας «ως ο κατεξοχήν εκφραστής, όχι μόνο της παραδοσιακής πραγματικής οικονομίας, αλλά και νέων κομματιών της οικονομικής δραστηριότητας, στα πεδία της δημιουργικής οικονομίας, της πράσινης-κυκλικής οικονομίας, της νέας ψηφιακής μικρο-επιχειρηματικότητας. Προφανώς σε αυτή την ιστορία απαιτείται συνεργασία, απαιτούνται συνέργειες, απαιτείται όμως και το γήπεδο της διαβούλευσης και αυτό χτίζουμε από κοινού με την ΟΚΕ βήμα-βήμα».

Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες της ΟΚΕ για τη διαβούλευση στη χώρα μας με τον «Ολοκληρωμένο Μηχανισμό Πολυεπίπεδης Διαβούλευσης» και τον «Ολοκληρωμένο Μηχανισμό Παρακολούθησης του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη».