Τις ευκαιρίες και τις δυσκολίες ανάπτυξης της νησιωτικής επιχειρηματικότητας συζήτησαν ο σύμβουλος Οικονομικών Υποθέσεων της πρεσβείας των ΗΠΑ Έρικ Χόλμγκρεν και ο ειδικός επί Οικονομικών Θεμάτων της πρεσβείας Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, με τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Σύρο.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις ιδιαιτερότητες των νησιών κυρίως εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις τού Επιμελητηρίου προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της νησιωτικότητας, καθώς και στις ενέργειες για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.

 

Από την πλευρά του ο κ. Χόλμγκρεν τόνισε πώς για να κατανοήσει κανείς τη δυναμική της Ελλάδας χρειάζεται να ταξιδέψει και πέρα από τις μεγάλες πόλεις και πως οι Κυκλάδες αποτελούν ένα σύμπλεγμα νησιών με διαφορετικά χαρακτηριστικά, ανάγκες και ρυθμό ανάπτυξης το καθένα και πως η διαχείριση και η διατήρηση των ισορροπιών αποτελεί μια μοναδική πρόκληση.