Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στον σωστό δρόμο και θα είναι σημαντικό να παραμείνει στην ίδια πορεία. Εξίσου σημαντικό είναι πως η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη επανατοποθετούνται ήδη στο χάρτη της ευρύτερης περιοχής», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, στο 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης που διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης, με κεντρικό θέμα «Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία: από την ανάπτυξη στην ανανέωση».

Ο κ. Καλαφάτης, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος λόγω της παρουσίας του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη για την επίσκεψη του πρωθυπουργού, ανέφερε πως «διατρέχουμε μια περίοδο με φόντο σκούρα αλλά και φωτεινά χρώματα. Από τη μία, η παγκόσμια αβεβαιότητα και η έντονη πληθωριστική και υφεσιακή πίεση που υφίσταται η Ευρώπη και από την άλλη, η ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας που ξεπέρασε τις προσδοκίες διεθνών οργανισμών και αποτελεί τη θετική έκπληξη στην Ευρώπη».

Για τις δυσκολίες που παρουσιάζονται λόγω της ακρίβειας, ο υφυπουργός τόνισε πως απόφαση της κυβέρνησης «είναι να εξαντλούμε κάθε διαθέσιμο ευρώ για τη στήριξη των πιο αδύναμων και να ενισχύσουμε περαιτέρω τα εισοδήματα όλων. Μετά την αύξηση των συντάξεων, προχωρούμε από τον Απρίλιο σε μία σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού, στην εφαρμογή συγκροτημένης στεγαστικής πολιτικής για την εξασφάλιση προσιτής στέγης στους νέους και σε μεταρρυθμίσεις για καλύτερες υπηρεσίες υγείας για όλους».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, χαιρετίζοντας το συνέδριο στάθηκε στην «ατζέντα» με την οποία η διοίκησή του συμβάλει στην ανάπτυξη της πόλης. Μίλησε για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023 ύψους 50 εκατ. ευρώ, για το συνολικό ύψος των χρηματοδοτήσεων που ξεπερνά τα 160 εκατ. ευρώ, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε «έξυπνη πόλη», τις παγκόσμιες διακρίσεις για το γαστρονομικό και το τουριστικό της προϊόν.

«Λιγότερα λόγια, περισσότερα έργα. Λιγότερα “οράματα”, περισσότερες επιτυχίες απτές, μετρήσιμες. Επιτυχίες που γίνονται δουλειές, εισόδημα, αναγνωρισιμότητα, brandname, επισκεψιμότητα, επενδύσεις, υποδομές. Η προσπάθεια είναι συνεχής. Ο στόχος της Θεσσαλονίκης του 2030 δεν θα επιτευχθεί με μαγικό τρόπο. Χτίζεται μέρα με τη μέρα», είπε ο δήμαρχος.