Η εκδήλωση απονομής των βραβείων «Ελληνική Αξία» του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος πραγματοποιήθηκε φέτος για 8η φορά – μετά από δύο χρόνια αναβολής της, λόγω της πανδημίας – απόψε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “The Met Hotel”, παρουσία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Στην απονομή των βραβείων παρέστησαν επίσης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, πρώην πρόεδροι του ΣΒΕ και επιχειρηματίες- μέλη του ΣΒΕ.

Βραβεύτηκαν δεκατέσσερεις επιχειρήσεις, οι οποίες κατάφεραν, μέσα στην τρέχουσα συγκυρία και παρά τις όποιες δυσκολίες, να αναπτυχθούν και να διακριθούν, κρατώντας και αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας, παραμένοντας κερδοφόρες και εξωστρεφείς και επενδύοντας περαιτέρω, με σεβασμό προς την κοινωνία και το περιβάλλον.

Στη θετική εικόνα, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που διανοίγονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις και συνολικά για τη χώρα, μέσα και από τη στήριξη και τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ε.Ε., αναφέρθηκε στη διάρκεια της τοποθέτηση του, ο κεντρικός ομιλητής, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η πρόεδρος του ΣΒΕ, Λουκία Σαράντη, στην έναρξη της τελετής, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ειλικρινά, όλοι στον ΣΒΕ πιστεύουμε ότι αξίζει να δώσουμε από ένα βραβείο σε κάθε μία ελληνική επιχείρηση που κατάφερε να επιβιώσει, να μείνει ζωντανή, όλα αυτά τα τόσο δύσκολα τελευταία δώδεκα, δεκατρία χρόνια» .

«Εκπροσωπώντας, λοιπόν, όλες αυτές τις ελληνικές επιχειρήσεις, σήμερα βραβεύονται ορισμένες οι οποίες διακρίθηκαν ιδιαίτερα, σε τομείς που εμείς στον ΣΒΕ θεωρούμε πως είναι οι πλέον κρίσιμοι για τον χώρο μας: Εξωστρέφεια. Περιβάλλον. Καινοτομία. Έρευνα και ανάπτυξη. Εταιρική κοινωνική ευθύνη. Απασχόληση. Και βέβαια, επενδύσεις» συνέχισε η κ. Σαράντη και πρόσθεσε :

«Νιώθω ότι εκτός από το βραβείο τους οφείλουμε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά τους, για τη σκληρή δουλειά τους, γιατί με όσα επιτυγχάνουν βγάζουν ασπροπρόσωπο το ελληνικό επιχειρείν, την ελληνική βιομηχανία. Προάγουν τον χώρο μας και δείχνουν σε όλους μας το δρόμο για να γίνουμε καλύτεροι».

Η κ. Σαράντη υπογράμμισε ότι παρά τις πολλές κρίσεις των τελευταίων χρόνων υγειονομική, οικονομική, «η βιομηχανία είναι ακόμη εδώ» και διακρίνεται για την εξωστρέφεια της.

«Στρέφουμε το βλέμμα μας προς τα έξω, πέρα από τα σύνορα και προχωράμε, παλεύουμε με τις τοπικές κοινωνίες, εργαζόμαστε με αυτές για την ελληνική επιχειρηματικότητα» είπε η κ. Σαράντη και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη η ευθύνη του εθνικού κοινωνικού εταίρου και μάλιστα ενός κοινωνικού εταίρου που έχει έδρα της Θεσσαλονίκη. Είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε αντάξιοι αυτής της ευθύνης και θα πολεμήσουμε με κάθε μέσο για αυτό».

Στο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας συνεχάρη τον ΣΒΕ για τις πρωτοβουλίες και την επιτυχημένη διαδρομή του. «Η επιτυχία του ενός, είναι επιτυχία για τον άλλον, επιτυχία για όλους μας» τόνισε ο κ. Ζέρβας.

«Εμείς, ως περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε εδώ υποστηρικτές του δικού σας σημαντικού έργου και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στις επιχειρήσεις, με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους» ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας.

 

Σε δεκατέσσερεις επιχειρήσεις απονεμήθηκαν τα Βραβεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ»

 

Τα βραβεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ» 2022 απονεμήθηκαν στις εταιρείες:

1ο Βραβείο ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

ΚΡΙ ΚΡΙ ΑΕ

Έπαινο ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

EURIMAC ΑΕ

MILKPLAN ΑΕ

2ο Βραβείο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΤΙΑΞΟΝ ΑΒΕΕ

Έπαινο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

BIOSOLIDS ΑΕ

3ο Βραβείο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕΒΕ

4ο Βραβείο ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΤΙΡΙΑΚΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΒΕΤΕ / B&T COMPOSITES

5ο Βραβείο ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

PALAPLAST ΑΕ

Έπαινο ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ΙΩΝΙΚΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΑΕ

 

 

6ο Βραβείο ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

ARIVIA ΑΒΕΕ

Έπαινο ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

GLM ΕΛΛΑΣ ΑΕ

7ο Βραβείο ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ (ΒΙΚΟΣ ΑΕ)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – H ΠΙΝΔΟΣ

8ο Ειδικό Βραβείο για τις εξαιρετικές επιχειρηματικές επιδόσεις

PEOPLECERT

 

 

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες:

 

Μέγα χορηγοί :

• ΑΛΟΥΜΥΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε., και,

• ENTERSOFTΑ.Ε.

Χορηγοί:

• DELOITTEΑ.Ε., και,

• GRAVITY LABS

Υποστηρικτές:

• ΑΚΡΙΤΑΣ Α.Ε.

• JTINTERNATIONAL HELLAS A.E.B.E.

• ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

• PELOPAC A.B.E.E.

• PRICEWATERHOUSE COOPERS A.E., και,

• ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ