Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον στόχο της κυβέρνησης να καταστεί η Ελλάδα πρότυπο βιώσιμου τουρισμού, να βελτιώσει την εικόνα της και να αναβαθμίσει περαιτέρω το brand Ελλάδα ανέδειξε ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας (ΔΟΣΕ) και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, στο συνέδριο «Ελληνικός τουρισμός μία εθνική υπόθεση. Δυνατότητες και προοπτικές», που διοργανώθηκε στην Αθήνα.

Ο κ. Σμυρλής, μιλώντας στην ενότητα «Βιώσιμες Υποδομές στον Τουρισμό», ανέφερε ότι «οι στρατηγικές επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού έρχονται να αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν και να δημιουργήσουν ένα οικοσύστημα με οφέλη για την ευρύτερη περιοχή».

Παράλλημα, τόνισε τη σημασία που έχουν για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη η αναβάθμιση και η καταλληλότητα των υποδομών, όπως αεροδρόμια, λιμάνια και μαρίνες, το δίκτυο τουριστικών λιμένων, οι επεκτάσεις του οδικού δικτύου, καθώς και έργα διασύνδεσης αεροδρομίων με λιμένες και μετρό. Αλλά και έργα κοινής ωφέλειας για επαρκή ύδρευση, για διαχείριση αποβλήτων, για την αναμόρφωση και προστασία παραλιακών μετώπων και για βελτιώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και πολιτιστικά αξιοθέατα.

«Μας ενδιαφέρει η χωρική και χρονική επέκταση της τουριστικής δραστηριότητας, η αύξηση της μέσης ταξιδιωτικής δαπάνης και της διάρκειας διαμονής, καθώς και η ενίσχυση της διείσδυσης της χώρας στις υφιστάμενες αγορές αλλά και το άνοιγμά της σε νέες», σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Σμυρλής υπογράμμισε τη σημασία του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου περί στρατηγικών επενδύσεων στην αξιοποίηση ξενοδοχειακών ακινήτων σε λιγότερο γνωστές περιοχές, όπως η Πρέβεζα. Σε αυτό το σημείο, επεσήμανε τον διττό ρόλο της Enterprise Greece στην προσέλκυση επενδύσεων στον τουριστικό τομέα μέσω της ανάδειξης των επενδυτικών ευκαιριών που παρουσιάζονται στην Ελλάδα και της στοχευμένης στήριξης προς τους ενδιαφερόμενους για υλοποίηση των επενδύσεων.