Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μέχρι το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου η HELLENiQ ENERGY θα δέχεται αιτήσεις για το πρόγραμμα «Κύμα Ζεστασιάς» που υλοποιείται μέσα από τις φορολογικές υποδομές  της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Οι ενδιαφερόμενοι πολύτεκνοι με 4 παιδιά θα εισέλθουν στην ιστοσελίδα της https://zestasia.helleniq.gr/, Με  την υποβολή της αίτησης  η ΑΑΔΕ θα αναζητήσει το ετήσιο εισόδημα  το οποίο θα  καθιστά άμεσα τον δικαιούχο  του προγράμματος.   

Σύμφωνα με την «HELLENiQ ENERGY» διαπιστώνει μεγάλο το ενδιαφέρον που ήδη εκδηλώνεται πανελλαδικά, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας https://zestasia.helleniq.gr/, για συμμετοχή στη νέα σημαντική πρωτοβουλία εταιρικής ευθύνης που ανέλαβε η HELLENiQ ENERGY, προσφέροντας δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε πολυπληθείς οικογένειες, με χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.

Ήδη, μέσα στα πρώτα εικοσιτετράωρα υλοποίησης της δράσης έχει κατατεθεί πολύ σημαντικός αριθμός αιτήσεων, οι οποίες βρίσκονται υπό επεξεργασία.

Το Πρόγραμμα «Κύμα Ζεστασιάς», στο οποίο συμμετέχουν οι θυγατρικές του Ομίλου εταιρείες ΕΚΟ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και το Υπουργείο Οικονομικών, έχοντας την πολύτιμη στήριξη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης «ευχαριστεί την ΑΑΔΕ και το προσωπικό της, αλλά και τον Διοικητή της κ. Γιώργο Πιτσιλή, για τη συνδρομή τους στην υλοποίηση του προγράμματος αυτού. Η συμμετοχή τους και η πιστοποίηση των δικαιούχων, είναι σημαντικός παράγοντας διασφάλισης της διαφάνειας της διαδικασίας».  Σκοπός  της πρωτοβουλίας  είναι  να έχουμε όλοι ένα ζεστό σπίτι τις φετινές γιορτές,  αφού  προσφέρει έως 500 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης ΕΚΟ σε πολυμελείς οικογένειες που έχουν τέσσερα ή και περισσότερα παιδιά και χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.

Για μία οικογένεια με 4 παιδιά, το ετήσιο εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 20.500€, ενώ αυξάνεται κατά 2.626 ευρώ  για κάθε επιπλέον τέκνο πέραν των τεσσάρων.

20.500€, ενώ αυξάνεται κατά 2.626 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο πέραν των τεσσάρων.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι απλοποιημένη. Οι χρήστες της πλατφόρμας https://zestasia.helleniq.gr/ μπορούν με την αναγραφή του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και του Αριθμού Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος της φορολογικής τους κατοικίας, να συνδέονται αυτόματα με τον ιστότοπο της ΑΑΔΕ, η οποία ελέγχει εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, σύμφωνα με την εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση για το έτος 2021, ενώ ακολούθως ενημερώνει την HELLENiQ ENERGY.